Maxime Rodinson - Mohammed

Schrijver:
Titel: Mohammed
ISBN: 9789054601173
Uitgever: Uitgeverij Bulaaq
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 22,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze fascinerende inleiding op het leven, de ideeën en de invloed van de grondlegger van de islam is sinds het verschijnen, ruim veertig jaar geleden, niet meer geëvenaard. Rodinson beschikte over een diepgaande kennis van de islam en de Arabische wereld en over een aanstekelijk inlevingsvermogen. Mohammed is een levendige en meeslepende beschrijving van de mens Mohammed, zijn familie, achtergrond en samenleving.
Rodinson beschrijft hoe Mohammed het woord van de islam verspreidde, een nieuw geloof en een nieuwe staat stichtte, tegenstand overwon en hoe hij de basis legde voor een wereldmacht die zich snel na zijn dood in 632 zou uitstrekken van de Pyreneeën tot aan China.
Voor iedereen (gelovige én agnost) die de historische en intellectuele oorsprong van de islam wil begrijpen, is dit boek een ideale en tijdloze leidraad.
Maxime Rodinson (Marseille 1915–2004) ging in 1940 in Syrië werken om aan de jodenvervolging in Frankrijk te ontsnappen. Hij gaf les in Libanon aan een islamitische hogeschool en in 1947 keerde terug naar Parijs, waar hij een politiek maandblad oprichtte over het Midden-Oosten. Hij was decennia lang verbonden aan de École pratique des hautes études in Parijs. Zijn invloedrijke boeken en artikelen, waaronder 'Mahomet' (1961), 'Islam et capitalisme' (1966) en 'Israël, fait colonial' (1967) zijn in vele talen vertaald.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Maxime Rodinson - Mohammed