Paolo Cognetti - De acht bergen

Schrijver:
Titel: De acht bergen
ISBN: 9789403183510
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De acht bergen' is geschreven door Paolo Cognetti. Het verhaal volgt de vriendschap tussen Pietro en Bruno, twee jongens die elkaar ontmoeten tijdens een vakantie in de bergen. Hoewel ze uit verschillende werelden komen - Pietro is een stadsjongen uit Milaan en Bruno is een lokale herdersjongen - ontwikkelen ze een sterke band die hun leven lang zal duren.

Na de vakantie keert Pietro elk jaar terug naar de bergen, waar hij samen met Bruno de zomers doorbrengt. Ze verkennen de prachtige landschappen, beklimmen bergen en ontdekken de geheimen van de natuur. Terwijl ze opgroeien, worden ze geconfronteerd met de uitdagingen van het leven en leren ze belangrijke lessen over vriendschap, verlies en volwassen worden.

Het verhaal speelt zich af over een periode van tientallen jaren en volgt de levens van Pietro en Bruno terwijl ze volwassen worden. Terwijl Pietro een succesvolle carrière nastreeft in de stad, blijft Bruno trouw aan zijn wortels in de bergen en wordt een herder. Hun levens nemen verschillende paden, maar hun vriendschap blijft bestaan, zij het op afstand.

Het boek verkent ook de relatie tussen mens en natuur. De bergen worden een belangrijk personage op zich, met hun majestueuze schoonheid en onvoorspelbare kracht. Cognetti beschrijft de bergen op een poëtische en meeslepende manier, waardoor de lezer zich ondergedompeld voelt in de prachtige omgeving.

'De acht bergen' is een roman die de complexiteit van vriendschap en de zoektocht naar identiteit onderzoekt. Het is een verhaal over de kracht van de natuur en de impact die het kan hebben op ons leven. Het boek is geschreven in een eenvoudige en toegankelijke stijl, maar bevat ook diepgaande thema's en emotionele momenten.

Het boek heeft lovende kritieken ontvangen en is een bestseller geworden in Italië. Het is vertaald in verschillende talen en heeft internationaal succes behaald. Het is een boek dat zowel jonge volwassenen als volwassen lezers zal aanspreken, met zijn universele thema's en meeslepende verhaal.

Kortom, 'De acht bergen' is een prachtige roman over vriendschap, natuur en de zoektocht naar betekenis. Het is een boek dat de lezer raakt en nog lang nadat het is gelezen, zal blijven resoneren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Paolo Cognetti - De acht bergen