Kempen - Mama Sranan

Schrijver:
Titel: Mama Sranan
ISBN: 9789025497347
Uitgever: Atlas-Contact
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 36,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Suriname is een land vol vertellers, in minstens vijftien talen. Eeuwenoud zijn vaak de vertellingen die mondeling werden overgeleverd door Indianen, Bosnegers, Creolen, Javanen en Hindostanen. Geschreven verhalen zijn meestal van jongere datum. Lange tijd was de kolonie Suriname alleen maar een wingewest, maar aan het einde van de achttiende eeuw begonnen er ook mensen in Suriname met grote betrokkenheid en liefde voor hun eigen land te schrijven. Tot aan de jaren vijftig van de twintigste eeuw bleven het enkelingen die prachtige verhalen schreven; de bekendste onder hen: Albert Helman. Daarna kwam de Surinaamse literatuur pas goed op dreef. Schrijvers als Bea Vianen, Leo Ferrier, Edgar Cairo en Astrid Roemer vonden ook buiten hun land van herkomst een groot publiek, maar hun generatie is inmiddels weer opgevolgd door een groep jongeren die met andere middelen een andere tijd onder woorden brengt.

Mama Sranan bundelt de Surinaamse verhaalkunst van de vroegste tijden tot nu. Prachtige orale vertellingen van twaalf Surinaamse bevolkingsgroepen gaan aan het gedreven proza vooraf. Alle belangrijke schrijvers zijn vertegenwoordigd, soms met nieuw werk. Uit allerlei bronnen zijn tot nu toe onbekend gebleven verhalenschrijvers naar boven gekomen en uit een aantal boeken is hier voor het eerst een fragment in het Nederlands vertaald. Veel van het opgenomen werk is nooit eerder in boekvorm verschenen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kempen - Mama Sranan