Virginia Andrews - Bloemen op zolder

Schrijver:
Titel: Bloemen op zolder
ISBN: 9789032502744
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bloemen op zolder is een roman geschreven door Virginia Andrews. Het boek vertelt het verhaal van de vier kinderen van de familie Dollanganger: Chris, Cathy, Cory en Carrie. Na de plotselinge dood van hun vader worden ze gedwongen om bij hun grootmoeder te gaan wonen, omdat hun moeder Corrine geen andere keuze heeft.

De kinderen worden naar het grote landhuis van hun grootmoeder gestuurd, waar ze worden opgesloten in een afgesloten zolderkamer. Hun grootmoeder, Olivia, is een strenge en religieuze vrouw die hen verbiedt om het huis te verlaten en hen dwingt om hun bestaan geheim te houden voor de buitenwereld. Ze vertelt hen dat ze alleen maar tijdelijk in de zolderkamer zullen verblijven, totdat hun moeder een manier vindt om hen weer in de samenleving te integreren.

Terwijl de tijd verstrijkt, worden de kinderen geconfronteerd met eenzaamheid, verveling en de vreemde regels van hun grootmoeder. Cathy, de oudste van de kinderen, begint zich steeds meer te verzetten tegen de situatie en probeert manieren te vinden om te ontsnappen. Ze ontdekt dat er een geheime deur is die leidt naar de rest van het huis en begint stiekem het huis te verkennen.

Naarmate de jaren verstrijken, groeien de kinderen op in de zolderkamer. Ze worden geconfronteerd met de uitdagingen van het volwassen worden zonder enige vorm van normale sociale interactie. Cathy en Chris ontwikkelen een sterke band en worden verliefd op elkaar, wat leidt tot een complexe en verboden relatie. Ondertussen worden Cory en Carrie steeds zwakker en zieker door het gebrek aan zonlicht en frisse lucht.

Bloemen op zolder is een aangrijpend verhaal over familie, liefde en overleving. Het onderzoekt de psychologische en emotionele gevolgen van opgesloten zijn en de impact van verboden liefde. Het boek roept vragen op over de grenzen van moraliteit en de kracht van de menselijke geest.

Virginia Andrews schrijft met een meeslepende en beeldende stijl, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan inleven in de situatie van de kinderen. Ze weet de spanning op te bouwen en houdt de lezer geboeid tot het einde. Bloemen op zolder is het eerste deel van een vijfdelige serie, waarin het verhaal van de Dollanganger-kinderen verder wordt uitgewerkt.

Het boek heeft zowel lof als kritiek ontvangen vanwege de controversiële thema's en de expliciete inhoud. Sommige lezers prijzen de diepgaande karakterontwikkeling en de emotionele impact van het verhaal, terwijl anderen het als ongepast en verontrustend beschouwen. Bloemen op zolder is een boek dat de lezer zeker niet onberoerd zal laten en dat uitnodigt tot discussie over ethische kwesties en de complexiteit van menselijke relaties.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Virginia Andrews - Bloemen op zolder