Paul van Tongeren - Vreemde Verwanten

Schrijver:
Titel: Vreemde Verwanten
ISBN: 9789080814813
Uitgever: Davidsfonds Leuven - Valkhofpers Nijmegen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 8,30
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Verhelderende inleiding over de verwantschap tussen islam en christendom. Een actueel thema vanuit verschillende invalshoeken benaderd.

De islam is door een reeks feiten en evoluties op een negatieve manier onder de aandacht gekomen. Daarbij valt op dat actuele problemen worden teruggevoerd tot de islam als religie. En toch weten velen weinig over die godsdienst, die niettemin nauw verwant is aan onze eigen traditie van jodendom en christendom. De islam is een vreemde verwant of een verwante vreemdeling voor westerlingen.

Vertrekpunt van dit boek is de theologische basis van de islam. De auteurs besteden aandacht aan de dialoog tussen islam en christendom, vroeger en nu. Ze gaan na wat de islamitische mystieke bewegingen en kunst hebben teweeggebracht. Ten slotte komen ze tot enkele actuele, heikele vraagstukken: hoe staat deze godsdienst tegenover vrouw en seksualiteit? Wat leert de islam over politiek? En hoe verhouden godsdienst en politiek zich tot elkaar?

In Vreemde verwanten? geven wetenschappers, journalisten en columnisten een verhelderende inleiding in de theologie van de islam en een grondige analyse van delicate ontwikkelingen. Een bundel prikkelende visies op actuele discussies over de islam.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Paul van Tongeren - Vreemde Verwanten