Ostaijen, P. van - Verzamelde gedichten

Schrijver:
Titel: Verzamelde gedichten
ISBN: 9789035116399
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 1996. Verkeerd in goede staat
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 7,70 (binnen Nederland)
Meer info:
NEDERLANDSE KLASSIEKEN

Paul van Ostaijen werd in 1896 te Antwerpen geboren en overleed op 32-jarige leeftijd in het sanatorium Le Vallon te Miavoye-Anthée in de Naamse Ardennen. Hij was de grote vernieuwer en experimentator in het Nederlandse taalgebied, die niet alleen de eigentijdse stromingen van de moderne poëzie, zoals het Franse kubisme en het Duitse expressionisme hier vertegenwoordigde, maar ook door zijn werk aan de ontwikkeling van deze stromingen heeft bijgedragen. Vooral in zijn gedichten is, gedurende de korte periode van zijn schrijverschap, een snelle evolutie merkbaar. In de bundels Music-Hall (1916) en Het Sienjaal (1918) en de handschrift-uitgave van De Feesten van Angst en Pijn (1921) zien we zijn unanimistische jeugdverzen via het humanitair expres-sionisme tot de versobering van de 'feesten van angst en pijn' overgaan. Hierop volgen Bezette Stad (1921) en de nagelaten gedichten, waaruit hij een bundel Eerste Boek van Schmoll had willen samenstellen. In deze gedichten komt hij via het nihilisme en constructivisme tot wat hij 'zuivere lyriek' of 'organisch expressionisme' placht te noemen, waarbij hij zich van volgeling tot voorganger van de moderne Europese poëzie had ontwikkeld.

Gerrit Borgers

Tekst omslag achter:

NEDERLANDSE KLASSIEKEN

Wie is niet bekend met de onsterfelijke dichtregels 'Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem / ploem ploem' of 'Slinger / Singer / naaimasjien'? Paul van Ostaijen valt niet meer weg te denken uit het cultuurgoed van het Nederlandse taalgebied.

Verzamelde gedichten is een schitterende bundel die ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van Paul van Ostaijen (1896-1928) opnieuw wordt uitgegeven. De bundel bevat zijn complete poëtische oeuvre, van zijn unanimistische jeugdverzen in Music-Hall tot en met de 'zuivere lyriek' in zijn nagelaten gedichten. De poëzie in Verzamelde gedichten van Paul van Ostaijen is nog steeds vernieuwend en heeft tot op de dag van vandaag niets aan zeggingskracht verloren.

Verzamelde gedichten geeft een unieke kijk op de geestelijke en artistieke ontwikkeling van de grote dichter Paul van Ostaijen.

Deze herdruk van Paul van Ostaijens Verzamelde gedichten is deel VII in de serie Klassieken van de Nederlandse letterkunde.
Verder lezen

Rinske Kegel uit Nijmegen

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ostaijen, P. van - Verzamelde gedichten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rinske Kegel

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rinske Kegel
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rinske Kegel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rinske Kegel vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rinske Kegel kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.