Hans Doorewaard - Denkwegen - in de geschiedenis van de nieuwer

Schrijver:
Titel: Denkwegen - in de geschiedenis van de nieuwere wijsbegeerte
ISBN: 9789023218012
Uitgever: Koninklijke van Gorcum B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Denkwegen

Met dit boek beoogt de auteur een overzicht te presenteren van de ontwikkelingen van het filosofisch denken in de nieuwere tijd, d.w.z. vanaf de Renaissance in de 15e eeuw tot heden. De ontwikkeling van dit denken behandelt hij daarbij aan de hand van die thema's, die in een bepaalde periode op de voorgrond traden.
In tegenstelling tot de meeste geschiedenissen van de filosofie, worden hier de afzonderlijke denkers niet in chronologische volgorde besproken, maar wordt de ontwikkeling van problemen gevolgd. Binnen een globale opzet van zes afzonderlijke periodes (Renaissance en Humanisme, de Tijd van Systeemvorming, Verlichting, Duits Idealisme, Maatschappijkritiek en Procesdenken; 20e Eeuw) komen zo alle filosofen thematisch aan de orde. Aan het begin van iedere periode wordt ter orientatie voor de gebruiker van het werk een overzicht geboden van de belangrijkste daarbij behorende filosofen, met korte levensschets en vermelding van werken door en over hen geschreven.
Op die wijze is er voor het eerst sedert jaren een poging ondernomen om de geschiedenis van de nieuwere wijsbegeerte in een samenhangend verband te brengen, waarin de problemen centraal staan. Getracht is de stof niet eenzijdig vanuit de duitse, angelsaksische dan wel franse traditie te behandelen, maar een zo algemeen mogelijk beeld te schetsen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Doorewaard - Denkwegen - in de geschiedenis van de nieuwere wijsbegeerte