[{:name=>'J. Beranova', :role=>'B06'}, {:name=>'Milan Kundera', :role=

Schrijver:
Titel: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
ISBN: 9789026315398
Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 11,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' is een roman geschreven door Milan Kundera. Het boek speelt zich af in het communistische Tsjecho-Slowakije van de jaren 60 en 70, maar behandelt ook universele thema's zoals liefde, vrijheid en de zoektocht naar betekenis in het leven.

Het verhaal draait om vier hoofdpersonages: Tomas, Tereza, Sabina en Franz. Tomas is een succesvolle chirurg en een vrouwenverslinder die zijn vrijheid boven alles waardeert. Tereza is een jonge vrouw die verliefd wordt op Tomas en haar leven aan hem wijdt, ondanks zijn ontrouw. Sabina is een kunstenares en minnares van Tomas, die haar eigen onafhankelijkheid nastreeft. Franz is een intellectueel die verliefd wordt op Sabina, maar worstelt met zijn gevoelens van jaloezie en onzekerheid.

Het boek onderzoekt de complexiteit van menselijke relaties en de tegenstellingen tussen lichtheid en zwaarte in het leven. Kundera stelt de vraag of het beter is om een licht, ongebonden leven te leiden zonder verantwoordelijkheden, of om te kiezen voor een zwaar, betekenisvol leven met alle lasten die daarbij komen kijken.

De personages worden geconfronteerd met de politieke onderdrukking van het communistische regime en de beperkingen die dit met zich meebrengt. Ze moeten keuzes maken tussen hun persoonlijke verlangens en de verwachtingen van de samenleving. Dit leidt tot existentiële vragen over de waarde van vrijheid en de zoektocht naar authenticiteit.

Kundera gebruikt een filosofische en introspectieve schrijfstijl om de gedachten en emoties van de personages te verkennen. Hij maakt gebruik van flashbacks en herhalingen om de complexiteit van de menselijke ervaring te benadrukken. Het boek bevat ook verwijzingen naar kunst, literatuur en muziek, die dienen als metaforen voor de thema's die worden behandeld.

'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' is een diepgaande en meeslepende roman die de lezer uitdaagt om na te denken over de fundamentele vragen van het leven. Het boek biedt inzicht in de menselijke natuur en de zoektocht naar betekenis in een wereld die vaak onzeker en verwarrend is. Het is een tijdloos werk dat nog steeds relevant is in de hedendaagse maatschappij.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.