Reinhold Messner - De Naakte Berg

Schrijver:
Titel: De Naakte Berg
ISBN: 9789043904469
Uitgever: Tirion Sport
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 25,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De legendarische Nanga Parbat is 8125 meter hoog. De machtige Rupal-wand loopt meer dan vier kilometer steil de diepte in. De eerste die hem bedwong was Reinhold Messner. Nog steeds doet die bergwand de herinnering aan zijn broer herleven, die voor zijn ogen verongelukte.
In de jaren '30 probeert Willy Merkl als eerste de Nanga Parbat te beklimmen, maar hij komt in een hevig noodweer om. In 1970 begint zijn halfbroer Karl Herrligkoffer tezamen met Gunther en Reinhold Messner aan de beklimming van de berg via de 4500 meter hoge Rupal-flank, de hoogste ijs- en rotswand op aarde. De geschiedenis herhaalt zich op een ijzingwekkende manier: Gunther Messner wordt onder een lawine begraven. De herinnering aan die tragische gebeurtenis laat Reinhold Messner tot op heden niet los. In dit boek vertelt hij over de aangrijpende tragiek op de 'naakte berg' en hoe zijn kijk op het bergbeklimmen en het leven hierdoor voorgoed is veranderd.
Reinhold Messner. mijnbouEU-parlementariër, schrijver is tevens een van de beroemdste hedendaagse bergbeklimmers. Hij werd in 1944 in Zuid-Tirol geboren en beklom in 1970 zijn eerste achtduizender, de Nanga Parbat. Van Reinhold Messner verscheen eerder Annapura - Vijftig jaar klimmen in de zone des doods.
Het boek wordt ingeleid door Ronald Naar, de eerste Nederlander die in 1982 de Nanga Parbat beklom langs de moeilijke Rupal-wand. Van hem verscheen eerder o.a. De plaag van de wijswind - de laatste grote uitdaging op Antarctica.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Reinhold Messner - De Naakte Berg