Luis Buñuel - Een Andalusische hond

Schrijver:
Titel: Een Andalusische hond
ISBN: 9789029050722
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: Goed - Gelezen.
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De legendarische Spaanse cineast Luis Buñuel (19OO-1983) begon zijn artistieke carrière als dichter en essayist. Maar zijn filmactiviteiten, die hem spoedig in beslag namen, lieten hem weinig tijd voor zijn literaire werk. Pas in 1982 kwam zijn vertellersgave aan het licht, toen hij zijn opmerkelijke (ook in het Nederlands vertaalde) autobiografie Mijn laatste snik publiceerde. Zijn scripschrijver Jean-Claude Carrière heeft in 1995 Buñuels literaire werk en één band bijeengebracht en uitgegeven: verhalen, gedichten, filmteksten, essays en herinneringen. Een Andalusische hond toont aan dat Buñuel, de grote filmer, even goed een gevierd auteur had kunnen worden. Met overduidelijk plezier laat hij op papier zijn fantasie de vrije teugel: nu eens verzint hij een wedstrijd mis-lezen op het Sint-Pietersplein in Rome, dan weer hallucineert hij over een dode hand. In scherpe essays geeft hij zijn visie op films van collega's. Heel komisch is zijn variant op het treurspel Hamlet, surrealistisch
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.