Tine de Moor - Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme in We

Schrijver:
Titel: Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme in West-Europa
ISBN: 9789085063438
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2dehands - Goede Staat / Hardcover / 1ste druk / 2006 / 123 pagina's / Nederlands / 9789085063438
Prijs: € 13,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Waar komt het moderne westerse huwelijk vandaan? Waarom stond de wieg van de vrouwenemancipatie in West-Europa? En is het toeval dat het kapitalisme daar in dezelfde periode tot ontwikkeling kwam?
Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme in West-Europa laat zien dat er in de periode van 1200 tot 1500 fundamentele veranderingen in de verhoudingen tussen mannen en vrouwen optraden, in het bijzonder in de landen rond de Noordzee. De modernisering van het huwelijkspatroon, waarin de vrouwen een cruciale rol speelden, had grote gevolgen voor samenleving en economie De relatief 'egalitaire' verhoudingen binnen het Europese huwelijkspatroon waren een belangrijke voorwaarde voor de opkomst van het kapitalisme in West-Europa na 1500. Deze ontwikkelingen be loeden tot de dag van vandaag de westerse samenleving.
Dit boek voert de lezer langs tal van historische onderwerpen. Het staat stil bij Romeo en Julia en wat die ons vertellen over huwelijk en ouderlijk gezag in het Itali an weleer, bij het leven van alleenstaande vrouwen en de risico's daarvan, zoals heksenvervolging, bij de eerste feministen in de late middeleeuwen, en nog veel meer.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tine de Moor - Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme in West-Europa