Lisa Jardine, Lisa Jewell - Hoe Homo Ludens Voortleeft

Schrijver:
Titel: Hoe Homo Ludens Voortleeft
ISBN: 9789044617788
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 12,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Johan Huizinga (1872-1945) hoort tot de profeten die in eigen land onvoldoende worden geëerd. Des te groter is zijn invloed in Engeland en Amerika, laat de Britse historica Lisa Jardine zien in Hoe Homo ludens voortleeft. Deze Huizinga-lezing is een verrassende hommage aan de schrijver van Herfsttij der Middeleeuwen en Homo ludens, aan de man die de historische praktijk zag als de weg naar ‘een volstrekte overtuiging van ectheid, waarheid’. Huizinga’s belangstelling voor het spel, zijn verlangen om met de doden te spreken, zijn gedachte dat geschiedschrijving óók licht werpt op het heden, blijken bij toonaangevende historici van vandaag wel degelijk navolging te hebben gevonden.

Lisa Jardine (1944) heeft een grote belangstelling voor Nederland en de Nederlandse geschiedenis. Ze publiceerde onder meer The Awful End of Prince William the Silent, over de moord op Willem van Oranje, en Gedeelde weelde, waarin ze betoogt dat Nederland het fundament legde voor de Engelse wereldmacht. Ze is hoogleraar Renaissance Studies aan Queen Mary, University of London, en directeur van het gerenommeerde onderzoeksinstituut cell (Centre for Editing Lives and Letters).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lisa Jardine, Lisa Jewell - Hoe Homo Ludens Voortleeft