Rudolf Steiner - Ter verdieping van de vrijeschoolpedagogie

Schrijver:
Titel: Ter verdieping van de vrijeschoolpedagogie
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting voor Rudolf Steiner Pedagogie
Bijzonderheden: 2dehands - Redelijke Staat / Hardcover / 3de druk / 2015 / 120 pagina's / Nederlands
Prijs: € 14,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het boek bevat teksten, citaten, brieven en spreuken van Rudolf Steiner ter verdieping van het werk van mensen die als opvoeder en leraar in de vrijeschoolpedagogie van Rudolf Steiner werkzaam zijn. Ook de inauguratietekst is opgenomen die Rudolf Steiner heeft uitgesproken bij het begin van de cursus Algemene Menskunde voor de eerste vrijeschoolleraren. Deze tekst is jarenlang op iedere vrijeschool bij het begin van het schooljaar als de ‘ongedrukte passage’ gelezen in het lerarencollege voordat de leerlingen arriveerden. Ook de beide lerarenmeditaties die Rudolf Steiner aan de leraren heeft gegeven, zijn opgenomen.

De vertaling van de spreuken en meditaties is samen met de oorspronkelijke Duitse tekst op één bladzijde gedrukt met daarnaast het facsimile met de betreffende spreuk of meditatie in het handschrift van Rudolf Steiner. Voor de ochtendspreuken voor de lagere en hogere klassen zijn de vertalingen genomen die in de meeste vrijescholen in het Nederlandse taalgebied worden gebruikt. Wellicht zullen deze nog hier en daar afwijken van de op verschillende scholen gebruikte vertaling. Uiteraard is iedereen vrij om hierin een keuze te maken. Ditzelfde geldt voor de beide lerarenmeditaties en de overige spreuken; bij vertalingen moeten nu eenmaal keuzes worden gemaakt.
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rudolf Steiner - Ter verdieping van de vrijeschoolpedagogie