Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van ee

Schrijver:
Titel: EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage)
Taal: Nederlands
Uitgever: Koninklijke Luchtmacht / Bureau Drukwerk en Formulierenbeheer DMKLu
Bijzonderheden: Beide delen in NIEUWSTAAT; Deel 1: 570pp; Deel 2: 701pp; aparte bijlage deel 2: 144pp Alles samen in één koop € 90,00
Prijs: € 90,00
Verzendkosten: € 6,45 (binnen Nederland)
Meer info:
Hoewel deze kroniek in principe gaat over de luchtaanvallen op doelen in ‘bezet' Nederland, wordt ook aandacht besteed aan die zo fatale dag in de Nederlandse geschiedenis, de 14de mei 1940 de dag waarop ons land in feite bezet gebied werd. Bij het schrijven van de luchtoperaties op die dag kon gebruik worden gemaakt van nog niet eerder gepubliceerde Duitse documenten.
Bij het samenstellen van de kroniek na deze datum werd gebruik gemaakt van officiële rapporten van de RAF en van het Britse Ministerie van Luchtvaart (Air Ministry), welke tot op heden nog nooit in deze vorm werden gepubliceerd. Indien nodig werden deze rapporten aangevuld met gegevens uit Nederlandse en ook Duitse documentatie uit die tijd om zo in het kort toch een zo compleet mogelijk beeld te geven.
Was het hier in de periode die het eerste deel bestrijkt, mei 1940 t/m 1943 in het begin alleen de RAF die luchtaanvallen uitvoerde, vanaf zomer 1942 kwamen ook de Amerikanen met hun USAAF in actie, vliegend vanuit Engeland waarbij in die beginperiode de Amerikaanse bommenwerpers vrijwel altijd door RAF jachtvliegtuigen werden geëscorteerd.
Het waren niet alleen Britten en Amerikanen die de vliegtuigen bemanden, ook mensen uit de bezette gebieden vlogen in RAF-verband, veelal in hun eigen squadrons. Ook Nederlanders en daar waar bekend wordt in de kroniek vermeld dat landgenoten aan een bepaalde operatie deelnamen. Voor het eerst worden alle aanvallen op schepen langs onze kust gevlogen met de Hudsons onder vlag van RAF Coastal Command door ons eigen MLD Squadron in de RAF, Nr. 320, vermeld.
Een geheel ander aspect van de luchtoorlog was het droppen van geheime agenten en van voorraden voor de ondergrondse in bezet gebied door de zgn. Special Duty Squadrons van de RAF en ook voor het eerst wordt in deze kroniek een compleet overzicht gegeven van alle Special Duty vluchten naar Nederland in de periode die het boek bestrijkt.
Deze kroniek, waaraan jarenlange studie en onderzoek ten grondslag liggen, geeft een historisch overzicht van de luchtoorlog boven bezet Nederland in de Tweede Wereldoorlog.
Verder lezen

Dutch Aviation Pubns uit Venlo

particulier

Logo Dutch Aviation Pubns

Bij een gecombineerde bestelling bereken ik maar 1x verzendkosten.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage) Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage) Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage) Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage) Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage) Zwanenburg, Gerrit J. - EN NOOIT WAS HET STIL... Kroniek van een luchtoorlog, Luchtaanvallen op doelen in en om Nederland (deel 1+2 +aparte bijlage)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Dutch Aviation Pubns

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Dutch Aviation Pubns
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Dutch Aviation Pubns een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Dutch Aviation Pubns vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Dutch Aviation Pubns kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.