C. Pektas-Weber - Moslima's

Schrijver:
Titel: Moslima's
ISBN: 9789054601203
Uitgever:
Bijzonderheden: Goed - Gebruikssporen
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Moslima's in westerse landen maken steeds vaker onderscheid tussen geloof en tradities. Sommigen nemen afstand van een patriarchale interpretatie van geloofsbronnen, anderen van cultuurbepaalde gewoonten, die naar hun mening weinig tot niets met islam hebben te maken.
In dit spanningsveld tussen geloof en cultuur zoeken veel moderne moslimvrouwen een evenwicht tussen persoonlijke vrijheid en verbondenheid met hun gemeenschap en achtergrond. In een westerse, niet-islamitische omgeving dwingt hen dat bovendien na te denken over hoe islam en emancipatie zich
tot elkaar verhouden en over de vraag of meer vrijheid automatisch minder geloof betekent.

Op deze vragen proberen veertien vooraanstaande, in Nederland wonende moslima's in gesprekken een antwoord te geven, geordend rond thema's als emancipatie en ontwikkeling, de koran en de plaats van de vrouw in geloof en samenleving, participatie, loyaliteit en islamofobie.

Ceylan Pektas-Weber bekeerde zich zestien jaar geleden tot de islam, en is actief in tal van maatschappelijke organisaties. Zij is voorzitter van de landelijke moslimvrouwenorganisatie Al Nisa.
Gon Buurman is zelfstandig fotografe en maakte voor dit boek de fotoportretten.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.