Merkloos - Bijbel Paralleleditie

Schrijver:
Titel: Bijbel Paralleleditie
ISBN: 9789065392480
Uitgever: Royal Jongbloed
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een Bijbel met twee vertalingen in één band, met in de linkerkolom de Statenvertaling en in de rechterkolom De Nieuwe Bijbelvertaling. Daardoor is het mogelijk om snel een vergelijking te maken tussen de verschillende teksten.
De Statenvertaling (SV) verscheen in 1637. Het is de eerste Nederlandse Bijbelvertaling. De Statenvertaling is een letterlijke vertaling vanuit de Bijbelse grondtalen. Het Oude Testament uit het Hebreeuws, enkele kleine gedeelten uit het Aramees en het Nieuwe Testament ut het Grieks. De Statenvertaling kenmerkt zich als een zo letterlijk mogelijke vertaling. Dat is dan ook de reden waarom velen aan deze vertaling de voorkeur geven. Dit ondanks het oud Nederlands taal gebruik.
De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) is een vertaling uit de bronteksten in eigentijds Nederlands. Voor de NBV is gebruikgemaakt van de nieuwste inzichten van de Bijbelwetenschap en van de vertaalwetenschap. Dat betekent dat aan de wezenlijke kenmerken van de brontekst in de vertaling recht wordt gedaan én dat de vertaling gesteld is in hedendaags Nederlands, waardoor het makkelijk leesbaar is.
Bevat:
* leeslint
* leeswijzer
* woordenlijst bij de Nieuwe Bijbelvertaling
* anders genummerde verzen
De Bijbel:
Velen zullen de Bijbel ter hand nemen als geloofsdocument, anderen lezen de Bijbel omdat het (wereld)literatuur is. Daarnaast wordt de Bijbel door velen gebruikt als naslagwerk en als inspiratiebron voor kunst en cultuur.
De Bijbel als geloofsdocument
De Nieuwe Bijbelvertaling laat de teksten uit de Bijbel opnieuw spreken. Veel mensen lezen dagelijks in de Bijbel. Het is voor hen de dragende kracht van het bestaan, een bron van inspiratie, de goddelijke openbaring van Jezus Christus. In veel kerkgemeenschappen zal deze vertaling als standaardvertaling ingevoerd worden, door andere lezers zal deze vertaling complementair gebruikt worden.
De Bijbel als (wereld)literatuur
De Bijbel bevat een boekenkast vol boeken, geschreven door tientallen auteurs in een periode van een paar duizend jaar. De Bijbel bevat poëzie, reisverhalen, verhalen over liefde, moord, verleiding, trouw, verraad en hoop. Laat u meeslepen door de verschillende schrijfstijlen en ontdek waarom de Bijbel het meest verkochte boek is.
De Bijbel als cultuurdocument
In huiskamers hangt een reproductie van dit schitterende werk van Michelangelo. Maar kent u het ëverhaal´ daarachter? De Bijbel stempelt onze cultuur. Cultuurliefhebbers genieten in musea van op de bijbelse verhalen geïnspireerde kunstwerken van Rembrandt. Elk jaar trekt de uitvoering van de Mattheus Passion duizenden bezoekers. De Bijbel is een naslagwerk en dient als inspiratiebron voor kunst en cultuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Merkloos - Bijbel Paralleleditie