A. van Minnen - Psychologische interventies bij posttraumatisch

Schrijver:
Titel: Psychologische interventies bij posttraumatische stressstoornis
ISBN: 9789076754284
Uitgever: Boom Cure & Care
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Na
een aantal recente traumatische gebeurtenissen, zoals de aanval op het World Trade Center in New York en de vuurwerkramp in Enschede, wordt er veel over de posttraumatische stress-stoornis (PTSS) geschreven en gesproken. In dit boek worden de meest recente gegevens over verschillende (effectief gebleken) vormen van behandeling voor pati ten met een PTSS uitgebreid beschreven. Dit gebeurt zowel vanuit weten- schappelijk perspectief, door middel van beschrijvingen van allerlei onder- zoeksresultaten, als vanuit de klinische praktijk, door het geven van prak- tische beschrijvingen van de behandeltechnieken. Ook wordt ingegaan op de problemen die tijdens de behandeling kunnen ontstaan, waarvoor ver- volgens oplossingen worden geboden.Aan bod komen langdurige imagi- naire exposure, EMDR, cognitieve therapie en schrijfopdrachten via het internet (interapy). Naast deze psychologische interventies worden praktische richtlijnen geboden voor psychofarmacologische interven- ties.Verder wordt in dit boek de actuele stand van zaken omtrent theo- retische achtergronden van PTSS weergegeven en wordt geprobeerd te verklaren waarom bepaalde behandeltechnieken effectief zijn.
Ter gelegenheid van de verschijning van dit boek werd door CURE & CARE development, in samenwerking met de Katholieke Universiteit Nijmegen, een gelijknamig symposium georganiseerd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. van Minnen - Psychologische interventies bij posttraumatische stressstoornis