Althuis - Werkboek levensbeschouwing

Schrijver:
Titel: Werkboek levensbeschouwing
ISBN: 9789035215016
Uitgever: Tijdstroom, Uitgeverij de
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een levensbeschouwing onstaat, algemeen gezegd, uit de poging om een antwoord te vinden op levensvragen als: 'Wie ben ik?', 'Wat is de bedoeling van de maatschappij?' en: 'Wat is de zin van dit leven?' In iedere cultuur stelt men zichzelf die vragen en iedere cultuur beantwoordt ze op haar eigen wijze, vanuit haar eigen filosofie of godsdienst.

Dat wil overigens niet zeggen dat elke levensbeschouwing gesloten en onveranderlijk hoort te zijn, een kant-en-klaar bouwwerk dat alles omvat en waaraan nooit meer iets veranderd hoeft te worden. Zeker tegenwoordig is een levensbeschouwing veeleer een persoonlijk kader, waarop men kan terugvallen wanneer men zijn houding moet bepalen of vorm wil geven aan nieuwe gedachten.

De westerse cultuur draagt het onuitwisbaar stempel van de christelijke levensbeschouwing. Voor wie wil nagaan welke waarden vroeger belangrijk waren en in hoeverre die waarden nog steeds belangrijk zijn voor hemzelf of in onze maatschappij, is daarom de bijbel het referentiepunt bij uitstek. Bijbelse waarden, en het commentaar dat daarop van diverse kanten geleverd is, nemen in dit boek dan ook een belangrijke plaats in. De auteur toont hoe je kunt komen tot een persoonlijke ordening van zulke waarden, en hoe die ordening vervolgens kan uitmonden in een eigen levensvisie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Althuis - Werkboek levensbeschouwing