Anne de Vries - De Levensroman Van Johannes Post

Schrijver:
Titel: De Levensroman Van Johannes Post
ISBN: 9789024270224
Uitgever: Uitgeverij Kokboekencentrum
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 4 oktober 2006 zou Johannes Post 100 jaar zijn geworden. Maar al op 16 juli 1944 werd deze exponent van het Nederlandse verzet door de bezetter vermoord in de duinen van Overveen. Anne de Vries laat in deze ontroerende en soms spannende levensroman zien wat mannen en vrouwen bewoog om zich tot het uiterste tegen de nazi’s te verzetten.

Hoewel Johannes Post geschokt was door de Duitse inval op 10 mei 1940 en hij zeer anti-nationaal-socialistisch ingesteld was, raakte Post pas medio 1942 direct bij het verzet betrokken. Een door de Sicherheitspolizei gezochte onderduiker vond toen een veilig onderkomen in zijn boerderij. In de winter van dat jaar ging Post op pad om onderduikadressen voor joden te zoeken. Door zijn betrokkenheid bij de ARP onderhield Post nauwe contacten met de leiders van die partij en met de verzetsgroep rond het illegale blad Trouw.
Johannes Post werd een van de voormannen van de landelijke knokploegen (LKP) en deed meer en meer van zich spreken in het gewapende verzet. Door verraad kwam hij in handen van de bezetter. Bij een actie om vrienden uit het Huis van bewaring aan de Weteringschans te bevrijden, wordt Post door de SS gearresteerd en enkele dagen later gefusilleerd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anne de Vries - De Levensroman Van Johannes Post