Marion Bloem, Marion Bloem - Geen gewoon indisch meisje

Schrijver:
Titel: Geen gewoon indisch meisje
ISBN: 9789062651320
Uitgever: Uitgeverij In de Knipscheer
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Geen gewoon Indisch meisje' is een autobiografische roman geschreven door Marion Bloem. Het verhaal volgt het leven van de jonge protagonist, Marion, die opgroeit in Nederland als kind van Indische ouders.

Marion voelt zich anders dan haar Nederlandse leeftijdsgenoten. Ze wordt geconfronteerd met de culturele verschillen tussen haar Indische achtergrond en de Nederlandse samenleving waarin ze leeft. Haar ouders proberen haar te beschermen tegen de vooroordelen en discriminatie die ze zelf hebben ervaren, maar Marion voelt zich vaak buitengesloten en onbegrepen.

Het boek beschrijft de zoektocht van Marion naar haar identiteit en haar worsteling met haar dubbele culturele achtergrond. Ze voelt zich niet volledig Nederlands, maar ook niet volledig Indisch. Ze probeert haar plek te vinden in de maatschappij en tegelijkertijd trouw te blijven aan haar roots.

Marion wordt geconfronteerd met de verwachtingen van haar ouders en de druk om te voldoen aan traditionele Indische normen en waarden. Ze worstelt met haar eigen ambities en verlangens, die soms in conflict zijn met de traditionele verwachtingen van haar familie.

Het boek behandelt ook de geschiedenis van Nederlands-Indië en de gevolgen van de koloniale tijd. Marion Bloem beschrijft de pijnlijke herinneringen van haar ouders aan de oorlog en de onafhankelijkheidsstrijd in Indonesië. Deze geschiedenis heeft een diepgaande invloed op Marion en haar familie, en vormt een belangrijk onderdeel van haar zoektocht naar identiteit.

'Geen gewoon Indisch meisje' is een ontroerend en persoonlijk verhaal dat de lezer meeneemt op een reis van zelfontdekking en acceptatie. Marion Bloem schrijft op een eerlijke en indringende manier over haar ervaringen en gevoelens, waardoor het boek een diepe indruk achterlaat.

Het boek is een belangrijk werk binnen de Nederlandse literatuur, omdat het de complexiteit van de Indische identiteit en de gevolgen van het koloniale verleden onder de aandacht brengt. Marion Bloem slaagt erin om een universeel verhaal te vertellen over identiteit, afkomst en de zoektocht naar eigenheid.

'Geen gewoon Indisch meisje' is een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in autobiografische verhalen, culturele identiteit en de geschiedenis van Nederlands-Indië. Het boek biedt een diepgaand inzicht in de persoonlijke ervaringen van Marion Bloem en haar zoektocht naar haar eigen plek in de wereld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marion Bloem, Marion Bloem - Geen gewoon indisch meisje