Jane Austen - Verstand en gevoel

Schrijver:
Titel: Verstand en gevoel
ISBN: 9789054021513
Uitgever: Kemper Conseil Publishing
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Verstand en gevoel, geschreven door Jane Austen, is een klassieke roman die voor het eerst werd gepubliceerd in 1811. Het verhaal volgt de levens van twee zussen, Elinor en Marianne Dashwood, en hun zoektocht naar liefde en geluk in de 19e-eeuwse Engelse samenleving.

Elinor Dashwood is de oudste van de twee zussen en staat bekend om haar verstand en rationaliteit. Ze is een stille en bedachtzame vrouw, die altijd haar emoties onder controle houdt. Marianne Dashwood daarentegen is jonger en wordt gekenmerkt door haar intense gevoelens en passies. Ze is impulsief en volgt altijd haar hart, zonder veel aandacht te besteden aan de gevolgen.

Wanneer hun vader overlijdt, worden Elinor, Marianne en hun moeder gedwongen om hun landgoed te verlaten en te verhuizen naar een klein huisje op het platteland. Hier komen ze in contact met verschillende interessante personages, waaronder de charmante Edward Ferrars, de dappere kolonel Brandon en de flamboyante John Willoughby.

Terwijl Elinor en Marianne zich aanpassen aan hun nieuwe leven, worden ze allebei verliefd. Elinor ontwikkelt gevoelens voor Edward, maar ontdekt al snel dat hij al verloofd is met een andere vrouw. Ze moet haar gevoelens voor zichzelf houden en haar verdriet verbergen. Marianne daarentegen wordt verliefd op Willoughby, een knappe en charmante man die haar hart verovert. Maar wanneer Willoughby haar plotseling verlaat, wordt Marianne achtergelaten in een diepe depressie.

Terwijl de zussen worstelen met hun liefdesverdriet, worden ze geconfronteerd met de harde realiteit van de sociale normen en verwachtingen van die tijd. Ze moeten leren omgaan met teleurstellingen, verlies en de druk om een geschikte huwelijkskandidaat te vinden. Elinor en Marianne moeten hun verstand en gevoel in evenwicht brengen om ware liefde en geluk te vinden.

Verstand en gevoel is een roman die de tegenstellingen tussen rationaliteit en emotie verkent. Jane Austen weeft een verhaal vol met subtiele humor, scherpe observaties en complexe personages. Ze schetst een levendig beeld van de sociale hiërarchie en de beperkingen waarmee vrouwen in die tijd werden geconfronteerd.

Het boek is een tijdloos verhaal over liefde, familie en de zoektocht naar geluk. Het laat zien dat het vinden van de juiste balans tussen verstand en gevoel essentieel is voor een vervuld leven. Verstand en gevoel is een meesterwerk van Jane Austen en blijft een geliefde klassieker in de wereld van de Engelse literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jane Austen - Verstand en gevoel