Gerard Jacobs - Rationeel-emotieve therapie

Schrijver:
Titel: Rationeel-emotieve therapie
ISBN: 9789031326594
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum
Bijzonderheden: Goed - lichte leessporen aan kaft
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
De cognitieve gedragstherapie waarvan de rationeel-emotieve therapie (RET) de oudste vorm is, krijgt de overhand in psychotherapieland. Rationeel-emotieve therapie : een praktische gids voor hulpverleners is het eerste Nederlandstalige boek dat zowel de theorie als de praktische toepassing ervan aan bod laat komen.

De methode van RET staat in het boek centraal.

Deel I schetst de context waarbinnen RET geplaatst moet worden en geeft de achtergronden ervan weer. Ook worden de basisbegrippen uiteengezet en in verband gebracht met de filosofische uitgangspunten waar de therapie op stoelt. Bovendien wordt de methodische aanpak geïntroduceerd.

In deel II wordt de methode uitgebreid uiteengezet: het ABC-model, een doelgericht model voor psychische problemen, wordt systematisch behandeld. Diverse praktijkvoorbeelden zijn opgenomen ter illustratie. Het laatste hoofdstuk bevat een nagenoeg woordelijke weergave van een sessie. Het boek is bestemd voor psychologen, pedagogen, psychiaters, huisartsen, bedrijfsartsen, (bedrijfs)maatschappelijk werkers, (sociaal-psychiatrisch) verpleegkundigen, sociotherapeuten en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerard Jacobs - Rationeel-emotieve therapie