Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTEL

Schrijver:
Titel: DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Prof. dr. G. van der Leeuw-Stichting Amsterdam z.j. (= 1973), tweede druk
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. Formaat: 24x15cm (oblong-formaat). Pg's. 230. Conditie: goed, met minimale beschadigingen
Prijs: € 9,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit de inhoud van deze diep borende studie.
'Voorwoord
Wat wordt met deze studie beoogd? Wat is haar uitgangspunt? Tot wie is zij gericht?
Dit drietal vragen wil ik voorop laten gaan om de intentie waarmede dit boek is opgesteld, toe te lichten.
Met het resultaat van mijn onderzoek heb ik een bescheiden bijdrage willen leveren tot de bestudering van de achtergronden van waaruit, en de grondslagen waarop de christelijke eredienst zich heeft ontwikkeld.
Daarmee is tevens iets gezegd over het uitgangspunt. Dat uitgangspunt is de oorsprong van hetgeen in de liturgische samenkomsten der kerken gevierd wordt en de vormen waarin dat geschiedt.
De aanleiding tot mijn onderzoek is gelegen in de vele vragen van en onzekerheden welke in onze dagen de liturgie-viering en vooral ook de liturgie-vernieuwing in de kerken omringen. Dit heeft mij ertoe gebracht om te zoeken naar de wortels van de christelijke eredienst.
Tot hen in het bijzonder, die zich met de problemen rondom de vormgeving van de eredienst en de liturgie-
vernieuwing bezig houden, wil ik mij in de volgende bladzijden richten.
Wat ik daarin aanbiedt, pretendeert niet meer te zijn dan 'een voorlopige terreinverkenning', een poging om het gehele gebied van onderzoek in het oog te krijgen. (...).
Ik kan mij voorstellen, dat vooral eventuele joodse lezers en lezeressen nu en dan de vraag zullen stellen of de tijd reeds rijp som bepaalde gevolgtrekkingen te kunnen maken, zoals ik doe. (...).

Herfst 1968'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40 Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40 Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40 Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40 Boon, Rudolf (Prof.dr./ds.) - DE JOODSE WORTELS VAN DE CHRISTELIJKE EREDIENST. Mededelingen Aflevering 40

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.