Hella S. Haasse., F. van Passel - Oeroeg

Schrijver:
Titel: Oeroeg
ISBN: 9789021490762
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Oeroeg is een roman geschreven door Hella S. Haasse en voor het eerst gepubliceerd in 1948. Het boek vertelt het verhaal van de vriendschap tussen de Nederlandse verteller en zijn Indische vriend Oeroeg, die opgroeien in Nederlands-Indië tijdens de koloniale periode.

Het verhaal begint wanneer de verteller, die op dat moment een volwassen man is, terugkijkt op zijn jeugd in Nederlands-Indië. Hij herinnert zich zijn vriendschap met Oeroeg, die hij ontmoette toen ze nog kinderen waren. Ondanks hun verschillende achtergronden en culturen, ontwikkelen ze een sterke band en brengen ze veel tijd samen door.

Naarmate ze ouder worden, begint de verteller echter te beseffen dat er een kloof ontstaat tussen hem en Oeroeg. Terwijl de verteller steeds meer wordt beïnvloed door de Nederlandse koloniale cultuur en zijn eigen identiteit begint te vormen, wordt Oeroeg steeds meer geïnteresseerd in zijn eigen Indonesische afkomst en de strijd voor onafhankelijkheid.

Deze groeiende kloof tussen de twee vrienden wordt nog versterkt door de politieke en sociale veranderingen die plaatsvinden in Nederlands-Indië. Terwijl de nationalistische beweging sterker wordt en de roep om onafhankelijkheid luider wordt, worden de verschillen tussen de Nederlandse kolonisten en de inheemse bevolking steeds duidelijker.

De verteller begint te twijfelen aan zijn eigen rol in deze koloniale samenleving en zijn vriendschap met Oeroeg wordt steeds moeilijker te handhaven. Uiteindelijk komt het tot een breuk tussen de twee vrienden, wanneer Oeroeg zich volledig inzet voor de strijd voor onafhankelijkheid en de verteller achterlaat in een wereld die hij niet langer begrijpt.

Oeroeg is niet alleen een verhaal over vriendschap, maar ook over identiteit, kolonialisme en de zoektocht naar een eigen plek in de wereld. Het boek werpt een kritische blik op de koloniale verhoudingen in Nederlands-Indië en de impact daarvan op zowel de kolonisten als de inheemse bevolking.

Hella S. Haasse weet met haar levendige en meeslepende schrijfstijl de lezer mee te nemen naar het Nederlands-Indië van de jaren 30 en 40. Ze schetst een beeld van een samenleving die op het punt staat te veranderen en laat zien hoe deze veranderingen de vriendschap tussen de verteller en Oeroeg beïnvloeden.

Oeroeg is een tijdloze roman die nog steeds relevant is in de hedendaagse maatschappij. Het boek biedt inzicht in de complexiteit van koloniale verhoudingen en de gevolgen daarvan voor zowel de kolonisten als de inheemse bevolking. Het is een ontroerend verhaal dat de lezer aan het denken zet en aanzet tot reflectie over identiteit, vriendschap en de erfenis van het kolonialisme.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hella S. Haasse., F. van Passel - Oeroeg