Frank McCourt, McCourt - Angela's Ashes

Schrijver:
Titel: Angela's Ashes
ISBN: 9780006498407
Uitgever: HarperCollins Publishers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Angela's Ashes is een autobiografische roman geschreven door Frank McCourt. Het boek vertelt het aangrijpende levensverhaal van McCourt, die opgroeit in extreme armoede in het Ierland van de jaren 30 en 40.

Het verhaal begint met de geboorte van Frank in Brooklyn, New York, waar zijn ouders naartoe zijn geëmigreerd. Al snel keert het gezin echter terug naar Ierland, waar ze hopen op een beter leven. Helaas blijkt al snel dat het leven in Ierland niet veel beter is dan in Amerika. Frank's vader, Malachy, is een alcoholist die zijn gezin in de steek laat en nauwelijks in staat is om voor hen te zorgen. Angela, Frank's moeder, doet haar best om de eindjes aan elkaar te knopen, maar het gebrek aan geld en middelen maakt het leven voor het gezin bijzonder zwaar.

Het boek beschrijft op indringende wijze de ontberingen en de strijd van Frank en zijn familie om te overleven. Ze leven in krotten, hebben nauwelijks te eten en worden geconfronteerd met ziekte en dood. Ondanks de uitzichtloze situatie blijft Frank hoop houden en droomt hij ervan om te ontsnappen aan de armoede en een beter leven op te bouwen.

Angela's Ashes is niet alleen een verhaal over armoede, maar ook over veerkracht, doorzettingsvermogen en de kracht van verbeelding. Ondanks de harde omstandigheden blijft Frank vasthouden aan zijn dromen en zijn liefde voor literatuur. Hij vindt troost en hoop in boeken en gebruikt zijn verbeeldingskracht om te ontsnappen aan de harde realiteit.

Het boek is geschreven in een meeslepende en poëtische stijl. McCourt weet de lezer te raken met zijn eerlijke en ontroerende beschrijvingen van het leven in armoede. Hij schuwt de harde waarheid niet, maar weet ook humor en warmte in het verhaal te brengen.

Angela's Ashes werd gepubliceerd in 1996 en werd al snel een internationale bestseller. Het boek won talloze prijzen, waaronder de Pulitzerprijs voor Biografie of Autobiografie. Het succes van het boek leidde tot de verfilming ervan in 1999, met Emily Watson en Robert Carlyle in de hoofdrollen.

Angela's Ashes is een aangrijpend en inspirerend boek dat de lezer meeneemt op een emotionele reis door het leven van Frank McCourt. Het is een verhaal van overleven, hoop en de kracht van de menselijke geest.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank McCourt, McCourt - Angela's Ashes