Hugo Claus, Hugo Claus - Het verdriet van Belgie - Hugo Claus

Schrijver:
Titel: Het verdriet van Belgie - Hugo Claus
ISBN: 9789023437161
Uitgever: Uitgeverij de Bezige Bij B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het verdriet van België' is een meesterwerk geschreven door de Belgische auteur Hugo Claus. Het is een epische roman die zich afspeelt in de jaren voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in België.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Louis Seynaeve, een jongen die opgroeit in een Vlaams dorpje. Louis is een gevoelige en intelligente jongen, maar hij voelt zich vaak een buitenstaander in zijn eigen familie en gemeenschap. Hij wordt geconfronteerd met de politieke en sociale veranderingen die plaatsvinden in België tijdens de oorlog, en worstelt met zijn eigen identiteit en plaats in de wereld.

Het boek geeft een levendig en gedetailleerd beeld van het dagelijks leven in België tijdens de oorlog. Claus beschrijft de spanningen tussen Vlamingen en Walen, de collaboratie met de Duitse bezetters, en de onderdrukking van de Joodse bevolking. Hij schetst een indringend portret van de impact van de oorlog op het individu en de samenleving als geheel.

Naast de historische context, behandelt het boek ook thema's als seksualiteit, religie en kunst. Louis ontdekt zijn seksualiteit en worstelt met zijn verlangens en schuldgevoelens. Hij wordt beïnvloed door de katholieke kerk en de hypocrisie die hij daar ziet. Kunst speelt ook een belangrijke rol in het verhaal, aangezien Louis een passie ontwikkelt voor schilderen en schrijven.

Claus' schrijfstijl is rijk en poëtisch. Hij gebruikt vaak lange zinnen en uitgebreide beschrijvingen om de sfeer en emoties van de personages tot leven te brengen. Zijn taalgebruik is beeldend en krachtig, waardoor de lezer volledig wordt ondergedompeld in het verhaal.

'Het verdriet van België' is een complex en gelaagd boek dat de lezer uitdaagt om na te denken over thema's als identiteit, moraliteit en de impact van oorlog. Het is een meeslepende roman die zowel historisch als psychologisch inzicht biedt. Het boek wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken uit de Vlaamse literatuur en heeft vele prijzen en lof ontvangen sinds de publicatie in 1983.

Kortom, 'Het verdriet van België' is een meesterwerk van Hugo Claus dat een indringend en levendig portret schetst van België tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een boek dat de lezer raakt en nog lang nadat het is gelezen, blijft nadenken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hugo Claus, Hugo Claus - Het verdriet van Belgie - Hugo Claus