N - Schiedam torent uit met molenverleden / een wandeling en fi

Schrijver:
Titel: Schiedam torent uit met molenverleden / een wandeling en fietstocht door de tijd
ISBN: 9789080455368
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: 2000, Gebonden
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Gebruikt hardcover boek, de kaft heeft wat vegen maar verder in goede staat.

Samenvatting: “Schiedam torent uit boven molenverleden” is het eerste standaardwerk over de Schiedamse molens, maar wel zo dat het niet alleen boeiend is voor ‘molengekken’, maar ook sterk voor iedereen die wat oppervlakkiger geïnteresseerd is in molens en het bijvoorbeeld veel meer gaat om het verleden van Schiedam. Het rijk geïllustreerde boek bevat veel wetenswaardigheden en anekdotes over mens en molen. De eerste 2 hoofdstukken zijn gewijd aan molens en hun geschiedenis in het algemeen, waarna de werking van de molen wordt toegelicht. De socio-culturele aspecten van de Schiedamse molens worden niet vergeten. Het vijfde hoofdstuk is de hoofdmoot van het boek; aan de hand van een stadswandeling passeren de 29 Schiedamse industriemolens de revue. Voor de negen watermolens in de gemeente wordt hetzelfde gedaan, maar dan aan de hand van een fietstocht. Een los bijgesloten kaart vergemakkelijkt het maken van de wandeling c.q. fietstocht. Hoofdstuk 7 is gewijd aan de molenaars, vooral die van nu. In het boek is veel historisch beeldmateriaal opgenomen; de meer recente foto’s zijn veelal van de hand van fotograaf Han Dijkstra.
Verder lezen

Professor Bolk uit Zaandam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Professor Bolk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Professor Bolk
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Professor Bolk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Professor Bolk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Professor Bolk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.