Abeltje Hoogenkamp - Symbolen Worden Tot Cimbalen

Schrijver:
Titel: Symbolen Worden Tot Cimbalen
ISBN: 9789044615197
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Een goed gedicht lijkt op een goede preek: ontregelend, raak en speciaal bedoeld voor jou. Het ene moment zit je _ moderne consument van poëzie of religie _ nog rustig te lezen of te luisteren, het volgende moment grijpt de taal je bij de lurven, ben je plotseling helemaal inbegrepen en weet je het zeker: dit gaat over mij, dit is zoals het is _ dit is waar.
De beste poëzie heeft iets universeels én subversiefs.
Nederlandse dichters hebben altijd veel geschreven over het geloof. Dat komt omdat Nederland het land is 'van de koopman en de dominee', maar ook omdat het met geloof net zo is als met de hoop en de liefde: je raakt er nooit over uitgedacht en over uitgeschreven.
Abeltje Hoogenkamp selecteerde de honderd mooiste gedichten over geloof en inspiratie. Symbolen worden tot cimbalen bevat werk van Gerrit Achterberg, Remco Campert, Herman de Coninck, Ida Gerhardt, Martinus Nijhoff, Huub Oosterhuis, Gerard Reve en heel veel anderen. Poëzie die woelt en benoemt, onthult en troost, vermaant en bemoedigt _ net als een goede preek.

Abeltje Hoogenkamp (1969) is predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland en werkt als geestelijk verzorger in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. In 2006 won ze de publieksprijs van de door Trouw en de ncrv georganiseerde wedstrijd 'De Preek van het Jaar'. Daarnaast is ze initiatiefnemer en organisator van het project 'De Preek van de Leek'.

'Hoogenkamps keuze is pittig. (...) Haar bloemlezing brengt véél van wat verloren leek te gaan voor velen dichterbij. Pak hem op en lees.'
volzin

'Een bundel vol prachtigs.'
fier
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abeltje Hoogenkamp - Symbolen Worden Tot Cimbalen