Dino Buzzati - De woestijn van de Tartaren

Schrijver:
Titel: De woestijn van de Tartaren
ISBN: 9789028421721
Uitgever: Wereldbibliotheek
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 25,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De woestijn van de Tartaren' is een roman geschreven door de Italiaanse auteur Dino Buzzati. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen fort genaamd Bastiani, dat zich aan de rand van een uitgestrekte woestijn bevindt. Het fort wordt bewoond door een groep soldaten die wachten op een mogelijke aanval van de Tartaren, een vijandig volk.

De hoofdpersoon van het verhaal is luitenant Giovanni Drogo, een jonge officier die net is afgestudeerd aan de militaire academie. Hij wordt naar het fort gestuurd en is vol verwachtingen over zijn carrière en avonturen. Echter, naarmate de tijd verstrijkt, begint Drogo te beseffen dat het leven in het fort monotoon en zinloos is. De dagen gaan voorbij zonder enige actie en de dreiging van de Tartaren lijkt steeds verder weg.

Drogo raakt gevangen in een eindeloze cyclus van wachten en hopen op een gevecht dat nooit komt. Hij ziet zijn medesoldaten langzaam hun hoop en dromen verliezen, terwijl ze gevangen blijven in de woestijn. Het fort wordt een symbool van de leegheid en de zinloosheid van het leven.

Naarmate de jaren verstrijken, begint Drogo te twijfelen aan zijn keuze om in het fort te blijven. Hij ziet zijn jeugd en zijn leven voorbijgaan terwijl hij vastzit in een uitzichtloze situatie. Hij wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven en de zinloosheid van zijn inspanningen.

Buzzati beschrijft op meesterlijke wijze de psychologische en emotionele impact van het wachten op Drogo. Hij laat de lezer de verveling, de frustratie en de wanhoop voelen die de hoofdpersoon doormaakt. Het boek is een diepgaande verkenning van de menselijke natuur en de zin van het leven.

'De woestijn van de Tartaren' is een beklemmende en indringende roman die de lezer confronteert met existentiële vragen. Het is een tijdloos verhaal over de zoektocht naar betekenis en het omgaan met de leegte van het bestaan. Buzzati's schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de woestijn en het fort tot leven komen in de verbeelding van de lezer.

Het boek is een klassieker in de Italiaanse literatuur en heeft internationale erkenning gekregen. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer aan het denken zet en nog lang nadat het boek is uitgelezen, blijft resoneren. 'De woestijn van de Tartaren' is een must-read voor liefhebbers van literatuur die graag diepere betekenissen en filosofische vraagstukken verkennen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dino Buzzati - De woestijn van de Tartaren