Lieven, Migerode, Johan, Van Bussel, J. Bussel - Als Liefde All

Schrijver:
Titel: Als Liefde Alleen Niet Volstaat
ISBN: 9789020966589
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 40,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De relatie met de partner is voor velen de meest belangrijke volwassen verhouding. Dat is op zich niets nieuws. De duurzaamheid van de gekozen liefdesrelatie is echter lang niet meer vanzelfsprekend. Liefde alleen volstaat niet. Toch blijven de verwachtingen hooggespannen: warmte, zekerheid, intensiteit, intimiteit, … we willen het allemaal.
Kennis over de volwassen liefdesrelatie en kennis over hulp aan koppels in nood: daarover gaat het in dit boek.
Susan Johnson is een wereldautoriteit op dit vlak. Zij krijgt dan ook de eer om dit boek te openen. Ze stelt voor om de liefdesband te begrijpen als een volwassen gehechtheidrelatie en beschrijft de betekenis daarvan voor de relatietherapeut. Samen-zijn en apart-zijn gaan in een partnerrelatie hand in hand. Lowyck en Migerode verduidelijken beide concepten, passen ze toe op de partnerrelatie en op de therapeutische verhouding. In het derde hoofdstuk toont Peter Rober ons hoe tekeningen toegang kunnen bieden tot stukken van het niet-verteld verhaal. Het therapeutisch deel van het boek wordt besloten met een reflectie op de werkende factoren in een familiediscussiegroep voor depressieve personen en hun partner door Lemmens, Migerode, Eisler, Heireman en Demyttenaere. In de lijn van dit hele eerste deel ontbreken ook hier de klinische illustraties niet.
Twee hoofdstukken over het samenleven van mannen en vrouwen in een relatie vormen het tweede deel van het boek. Justine van Lawick staat stil bij deze gendergerelateerde vragen in relatietherapie en vervolgens rapporteert Ellen Laan over het onderzoek naar de verschillen in seksuele opwinding tussen mannen en vrouwen.
Over de wisselwerking tussen de omstandigheden en de partnerrelatie gaat het in het derde deel. Johan van Bussel en Koen Demyttenaere schetsen de overgang van paar naar ouderpaar en Paul Enzlin en Els Pazmany richten onze aandacht op de interactie tussen chronische ziekte en het paar.
Ten slotte schrijft Walter Vandereycken een intrigerend stuk over liefde met rust: een trilogie van vrouwen en hun ‘kuren’, dat bij lezen en herlezen steeds nieuwe gedachten oplevert over liefde, dood, psychotherapie en tijdgeest.
Dit boek verschijnt naar aanleiding van het emeritaat van Prof. Dr. Alfons Vansteenwegen. Hij is al decennia lang het boegbeeld in Vlaanderen en Nederland op het vlak van de hulp aan koppels en de kennis van de volwassen liefdesrelatie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lieven, Migerode, Johan, Van Bussel, J. Bussel - Als Liefde Alleen Niet Volstaat