H. Nefkens - Twee Lege Stoelen

Schrijver:
Titel: Twee Lege Stoelen
ISBN: 9789077024201
Uitgever: Samenwerkende Uitgevers Vof
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De kille cijfers over de miljoenen mensen die wereldwijd leven met hiv, het virus dat aids veroorzaakt, vertellen vaak niet het echte verhaal van degenen die zijn getroffen door het hiv-virus. Het gaat dan om het verhaal van de mannen, vrouwen en kinderen die het meest getroffen worden; het verhaal dat meer dan 90% van de mensen met hiv in ontwikkelingslanden leeft; het verhaal van verdriet, rouw, uitstoting en eenzaamheid.
In de columns die in dit boekje zijn verzameld, ontrafelt Han Nefkens voor de lezer wat het betekent om te leven met hiv. Hij laat ons zien hoe hiv niet alleen je lichaam infecteert, maar ook je dagelijks leven. En hij zoekt de confrontatie op met mensen in ontwikkelingslanden. Mensen voor wie nog geen behandeling beschikbaar en hiv dus nog steeds een doodvonnis is. In die confrontatie maakt hij de kloof tussen het Westen en ontwikkelingslanden pijnlijk voelbaar.

Han Nefkens - zelf hiv-positief - werkte eerder als correspondent voor de Vara en IKON, en maakte radioreportages voor de VPRO. In 1995 verscheen zijn indringende roman 'Bloedverwanten' waarin de ziekte aids een belangrijke rol speelt.

Hanneke Groenteman over deze uitgave
Mijn vriend Han Nefkens, journalist, schrijver, kunstverzamelaar, schreef tien jaar geleden een prachtig boek. Bloedverwanten. Een ontroerende autobiografische roman over twee broers, beiden homoseksueel, beiden seropositief. De ene broer sterft eraan, de ander overleeft, door de medicijnen.
Han Nefkens is al achttien jaar seropositief. Drie jaar geleden dreigde hij over de rand van het leven te tuimelen, hij was heel erg ziek, maar overleefde weer. Hij hield er afasie aan over.
Van die boze zieke maanden herinnert hij zich vrijwel niets meer. Hij heeft de afgelopen jaren gevochten om zijn taal weer onder controle te krijgen. Toen dat ging lukken is hij - eindelijk! - weer gaan schrijven. Over die strijd, over aids, over kinderen met aids, over armoede en onrecht in de wereld.
Hij besteedt een deel van zijn tijd aan het werven van geld voor de behandeling van kinderen met aids in Thailand.
En zijn onaangetaste talent aan het schrijven daarover.
Een prachtige combinatie.
Bedankt daarvoor.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Nefkens - Twee Lege Stoelen