Antoine De Baecque - Homo ridens

Schrijver:
Titel: Homo ridens
ISBN: 9789053523841
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 14,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zelfs grappen hebben hun geschiedenis, z 1 e zijn een, 1 ling van hun cultuur. In iedere, samenleving en.in iedere peniode , worden andere moppen verteld, er wordt steeds om andere zaken gelachen, en de kerk en staat bestrijden humor steeds weer anders. Al die vormen van humor bieden een waardevol inzicht in het dagelijks leven, in de talrijke manieren waarop mensen zichzelf en anderen ervaren.
In Homo ridens gaan vooraanstaande historici als Peter Burke, jacques Le Goff en Aaron Gurevich in op verschillende vormen van humor uit een periode van ruim duizend jaar - van het oude Athene tot het moderne Andalusië. Potsenmakers in de Griekse oudheid, het lachen van koningen en kloosterlingen in de , Middeleeuwen, de'practical jokes'uit het vroeg-modeme Italië en de komische taferelen van jan Steen zijn slechts enkele, van de onderwerpen die in deze fascinerende studies aan de orde komen.
Homo Ridens is een verzameling belangwekkende en uiterst onderhoudende studies voor cultuurhistorisch geïnteresseerden.
Homo Ridens staat onder redactie vanjan Bremmer en Hennan Roodenburg. Aan het boek werkten verder mee: Derek Brewer, Peter Burke, Antoine De Baecque, Henk Driessen, Frits Graf, Aaronj. Gurevich, Jacques Le Goff, Mary Lee Townsend, Johan Verberckmoes en Mariët Westermann.
Deie uitgave is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Antoine De Baecque - Homo ridens