A. Avilova - Nog een Messias

Schrijver:
Titel: Nog een Messias
ISBN: 9789077228005
Uitgever: Samsara Uitgeverij b.v.
Bijzonderheden: Als nieuw - paperback mooi exemplaar
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Op een nacht wordt Wladimir Ivansjin in zijn Moskouse flatje wakker door het geluid van een stem die hem zegt: 'Jij bent een messias.' Hij gelooft dat onmiddellijk. Zijn vrouw kan Wladimir's transformatie niet aan, verklaart hem voor gek en verlaat hem. In Moskou, waar na de roemloze ondergang van de communistische heilstaat iedereen alleen maar wil feesten en zo snel mogelijk rijk wil worden, zit er niemand op een nieuwe messias te wachten.
Daarom besluit Wladimir, samen met zijn zoon Svjat, Moskou te verlaten. Na een zwerftocht over het immense Russische platteland komen ze terecht op een landtong bij een rivier waar ze al gauw de aandacht van de plaatselijke bevolking trekken. Het 'Vissersstrand' wordt een ontmoetingsplek waar rond het dagelijkse kampvuur vissers, intellectuelen, monniken, mannen en vrouwen, hun verlangens, pijn, dromen en gedachten met elkaar delen en luisteren naar de Stem, die zich via Wladimir openbaart.
Er ontstaat spontaan een nieuwe 'straatarme religie
zonder voorschriften, regels en rituelen'.
Maar naarmate de roem van de Stem toeneemt, groeit ook de tegenstand. Niet alleen de maffia, maar ook de abt van het nabijgelegen Transfiguratieklooster, die bang is voor concurrentie, en Wladimir's puberende zoon zorgen ervoor dat de leefgemeenschap steeds meer onder druk komt te staan.
Nog één Messias is een prachtig filosofisch en aandoenlijk verhaal dat zich afspeelt in het postcommunistische Rusland van de jaren negentig van de vorige eeuw, waar temidden van de algehele verwarring de mensen hun zekerheden en hun dromen zijn kwijtgeraakt en waar religieuze tradities geen antwoorden meer kunnen geven. Een land waar zomaar een messias kan verschijnen. Een messias die ook niet álle antwoorden paraat heeft.
Verder lezen

Zin in Boeken uit Heusden

zakelijk

Logo Zin in Boeken

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit België) betalen. Zin in Boeken Heusden is gespecialiseerd in: Psychologie, Esoterie, Mystiek, Spiritualiteit. Boeken worden verstuurd in bubbeltjes envelop, retour sturen zonder opgave van redenen is altijd mogelijk Onze fysieke winkel is gevestigd in Heusden Vesting en is 6 dagen per week open, óók op zondag. Kom gezellig langs.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.