Hein Blommestijn en Herman Westerink - Als de vogels leren spre

Schrijver:
Titel: Als de vogels leren spreken - Teresa van Avila, Innerlijke burcht
ISBN: 9789077728321
Uitgever: Hein Blommestijn en Herman Westerink
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 19,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Teresa van Jezus of van Avila (1515-1582)
Teresa de Jesus ofwel van Avila werd in 1515 geboren onder de naam Teresa de Sánchez de Cepeda y Ahumada in een dorpje nabij Avila. De familie is van origine joods, maar heeft zich tot het Christendom bekeerd. Na haar dood in 1582 wordt zij reeds in 1622 door paus Gregorius XV heilig verklaard. In haar boek de Innerlijke Burcht - gecomponeerd tussen 2 juni en 30 november 1577 - beschrijft Teresa een proces van steeds dieper gaande verinnerlijking. Zij schets
een pelgrimstocht van een zelfbetrokken concentratie op het menselijke ik naar zelfvergeten concentratie op God of Christus die het wezen of het centrum vormt van iedere mens en van de hele werkelijkheid. In dit boekje, dat zijn titel ontleent aan een zin uit het door Teresa geschreven voorwoord, is een tekstselectie van 'Innerlijke burcht' opgenomen, die zo is samengesteld dat de doorlopende lijn in de tekst - de rondgang door de zeven verblijven - zo min mogelijk is onderbroken. De tekstselectie wordt voorafgegaan door een tweetal inleidingen op de tekst (Herman Westerink, Hein Blommestijn). De bijdrage van Jos Huls bestaat uit een commentaar op een door Teresa geschreven gedicht getiteld 'De ziel is het huis van God'. De tekst van Bert Treffers is een uitvoerige beschrijving en interpretatie van het beroemde door Bernini gemaakte beeld van Teresa in de Santa Maria della Vittoria te Rome - het beeld siert ook de omslag van dit boek. Tenslotte bespreekt Bernard McGinn Teresa als commentator van Hooglied (Meditaties).
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hein Blommestijn en Herman Westerink - Als de vogels leren spreken - Teresa van Avila, Innerlijke burcht