Elias Chacour - Zonen Van Abraham

Schrijver:
Titel: Zonen Van Abraham
ISBN: 9789085201427
Uitgever: Uitgeversgroep Jongbloed
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 35,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zonen van Abraham is het verhaal van de katholieke geestelijke Elias Chachour, die opgroeit in Israel. Als Palestijn heeft de stichting van de staat Israel in 1948 grote impact op hem en zijn familie: als 10-jarig jongetje wordt hij met zijn familie uit zijn dorp verdreven door Joodse kolonisten. Ondanks de wrede dingen die ze meemaken van de Joodse medebewoners na 1948, houdt Elias' vader zijn kinderen altijd voor om de Joden vergevingsgezind en liefdevol tegemoet te treden. Ze zijn immers 'bloedbroeders': net als zij zonen van Abraham.
Elias krijgt een katholieke theologische opvoeding, en studeert een paar jaar in Parijs. Daar wordt hij geconfronteerd met de negatieve westerse opvattingen over Palestijnen. Als hij uiteindelijk als priester naar Israël terugkeert, is hij meer dan ooit overtuigd van het belang om Joden, Druzen en Palestijnen met elkaar te verzoenen en te streven naar een vreedzame samenleving.

Elias Chacour (1939) is priester, pedagoog, vredesactivist en auteur. Na zijn opleiding theologie aan het St. Sulpiceseminarie in Parijs, promoveerde hij aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem waar hij Tora, Talmoed, Aramees en Syrisch studeerde.
Later werd Chacour benoemt tot aartsbisschop van Galilea van de Melkitische kerk. Hij werd drie keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Elias Chacour - Zonen Van Abraham