Gans, Evelien - Jaap en Ischa Meijer - Een joodse geschiedenis

Schrijver:
Titel: Jaap en Ischa Meijer - Een joodse geschiedenis 1912-1956. Beschrijving:
ISBN: 9789035130388
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker, Amsterdam 2011
Bijzonderheden: Hardcover, gebonden, 709 blz. Met foto's. Als nieuw.
Prijs: € 37,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Vader en zoon. Zoon en vader. Jakob (Jaap) Meijer wordt geboren in 1912 - in een straatarm joods gezin in Winschoten -, Israël Chajjiem (Ischa) Meijer dertig jaar later, in 1943, in bezet Amsterdam. Beiden komen ze als jood ter wereld. Beiden houden ze zielsveel van Liesje Voet, Jaaps vrouw, Ischa's moeder. Alle drie overleven ze de verschrikkingen van het concentratiekamp Bergen-Belsen. Jaap kent een leven van vóór de oorlog, Ischa niet. De historicus Jaap Meijer zal zich als een terriër vastbijten in het joods vooroorlogs verleden, de journalist Ischa Meijer zal er alles aan doen de oorlog en zijn effecten bloot te leggen. Vader en zoon zouden elkaar bewonderen, vervloeken, en ten slotte met elkaar breken.
Zover komt het nog niet in deel 1,Jaap en Ischa Meijer. Een joodse geschiedenis 1912-1956. Daarin vertrekt Jaap Meijer na de dood van zijn vader vanuit Winschoten naar Amsterdam om voor rabbijn te leren. Maar het 'joodse vraagstuk', de universiteit en de liefde sturen hem richting zionisme en geschiedwetenschap. Na Westerbork en Bergen-Belsen wint definitief de historicus in hem. In 1953 vertrekt het gezin Meijer niet naar Israël, maar naar Suriname. Daar wordt Jaap leraar geschiedenis en waarnemend rabbijn, en maakt Ischa zijn eerste krant. Samen vormen de twee delen over Jaap en Ischa Meijer zowel een dubbelbiografie als een geschiedenis van het Nederlandse jodendom in de twintigste eeuw.

ELSBETH ETTY, NRC HANDELSBLAD: 'Een magnifiek epos dat een plaats verdient naast Pressers Ondergang.'
ANET BLEICH, DE VOLKSKRANT: 'Onderkoeld en juist daardoor indrukwekkend.'
ROB HARTMANS, DE GROENE AMSTERDAMMER: 'Door de fantastische manier waarop ze de persoonlijke ontwikkeling van een gezin heeft verbonden met de geschiedenis van de Nederlandse joden in de vorige eeuw, zie ik nu al uit naar deel twee.'
Verder lezen

ALSNOG uit West Betuwe

zakelijk

Logo ALSNOG

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gans, Evelien - Jaap en Ischa Meijer - Een joodse geschiedenis 1912-1956. Beschrijving:

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ALSNOG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ALSNOG
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat ALSNOG
    Kamer van Koophandel nummer: 41151531
    NL005594509B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en ALSNOG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ALSNOG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ALSNOG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.