Jan Wolkers - Turks fruit

Schrijver:
Titel: Turks fruit
ISBN: 9789001865641
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 17,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Turks Fruit is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Jan Wolkers. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1969 en groeide al snel uit tot een van de meest bekende en geliefde romans uit de Nederlandse literatuur.

Het verhaal draait om de tumultueuze liefdesrelatie tussen de kunstenaar Erik en de jonge, sensuele Olga. Het begint met hun ontmoeting in de jaren zestig, waarbij ze direct een intense aantrekkingskracht voelen. Ze worden verliefd en beginnen een gepassioneerde relatie. Het boek beschrijft hun liefde op een rauwe en realistische manier, zonder enige vorm van idealisering.

Erik en Olga beleven een stormachtige relatie vol passie, maar ook vol conflicten en jaloezie. Ze hebben een intense fysieke aantrekkingskracht tot elkaar, die Wolkers op een expliciete en gedetailleerde manier beschrijft. Het boek staat bekend om zijn openhartige en soms schokkende seksuele passages, die destijds voor veel ophef zorgden.

Na verloop van tijd begint de relatie tussen Erik en Olga echter te verslechteren. Olga wordt steeds ongelukkiger en verlangt naar vrijheid en onafhankelijkheid. Ze voelt zich verstikt door de verstikkende liefde van Erik en besluit hem te verlaten. Dit zorgt voor een diepe pijn bij Erik, die zijn verdriet probeert te verwerken door zich te storten op zijn kunst.

Turks Fruit is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een portret van de jaren zestig en zeventig in Nederland. Wolkers beschrijft de tijdgeest en de maatschappelijke veranderingen die plaatsvonden, zoals de seksuele revolutie en de opkomst van de flowerpowerbeweging. Het boek geeft een levendig beeld van de vrijheid en rebellie die in die tijd heersten.

Daarnaast is Turks Fruit ook een coming-of-age verhaal. Het volgt de ontwikkeling van Erik als kunstenaar en als persoon. Hij worstelt met zijn eigen identiteit en probeert zijn plaats in de wereld te vinden. Het boek is doordrenkt van autobiografische elementen, aangezien Wolkers veel van zijn eigen ervaringen en emoties in het verhaal heeft verwerkt.

Turks Fruit is een krachtige en meeslepende roman die de lezer confronteert met de rauwe en complexe kanten van liefde en verlangen. Het is een boek dat nog steeds veel gelezen en gewaardeerd wordt, vanwege de eerlijke en ongefilterde manier waarop Wolkers de menselijke emoties en verlangens weet te beschrijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan Wolkers - Turks fruit