Yolande van der Deijl - Koning in Europa

Schrijver:
Titel: Koning in Europa
ISBN: 9789463383004
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op 15 november 1688 landde stadhouder prins Willem III (1650-1702) met een internationaal leger in Brixham in het zuiden van Engeland. Het kostte de Prins van Oranje 44 dagen om Londen te bereiken waar hij door een uitzinnige menigte werd verwelkomd. In april 1689 werd Willem, samen met zijn vrouw Mary Stuart II, gekroond tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Deze geschiedenis staat bekend als de Glorieuze Revolutie. Oranje's expeditie, zijn koningschap en de gevolgen voor Europa staan in dit boek centraal. Daarbij worden de politieke ontwikkelingen, de militaire onzekerheden en het lot van de koninklijke hoofdrolspelers belicht - dat Willem zich tijdens deze tocht met succes kon opwerpen tot koning, lag niet direct voor de hand.

Koning in Europa beschrijft de route die Willem en zijn legers in november en december van 1688 aflegde. In 27 hoofdstukken wordt de lezer langs de zogenaamde 'Orange Way' geleid, in de voetsporen van Willem III.

Dit boek is geschiedenis en reisgids tegelijkertijd. Je krijgt niet alleen inzicht in een voor de Engelse geschiedenis zeer belangrijke periode, het boek brengt je ook naar Exeter, Stonehenge, Windsor en Londen, plaatsen die in een bezoek aan Engeland niet mogen ontbreken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yolande van der Deijl - Koning in Europa