[{:name=>'T. Wolfe', :role=>'A01'}, {:name=>'G. Verbart', :role=>'B06'

Schrijver:
Titel: Het vreugdevuur der ijdelheden / Ooievaar
ISBN: 9789057133541
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Goed, specifieke informatie: 12e druk 1999. Afwijkende kaft
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het vreugdevuur der ijdelheden' is een roman geschreven door Tom Wolfe. Het verhaal speelt zich af in het New York van de jaren 80 en volgt het leven van Sherman McCoy, een succesvolle obligatiehandelaar op Wall Street.

Sherman is een typische vertegenwoordiger van de yuppie-cultuur van die tijd. Hij leeft in een luxueus appartement in Manhattan, heeft een mooie vrouw en een dochter, en geniet van alle privileges die zijn financiële succes met zich meebrengt. Zijn leven lijkt perfect, totdat hij betrokken raakt bij een ongeluk in de Bronx.

Op een avond raakt Sherman verdwaald in een achterbuurt van de stad en komt hij per ongeluk in aanraking met een jonge zwarte man. In paniek rijdt hij weg en raakt daarbij de jongen, die later overlijdt aan zijn verwondingen. Dit incident zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van Sherman volledig ontwrichten.

Het vreugdevuur der ijdelheden is niet alleen het verhaal van Sherman McCoy, maar ook van de mensen om hem heen. Zo is er Peter Fallow, een journalist die het incident aangrijpt om zijn eigen carrière een boost te geven. Hij schrijft sensationele artikelen over het ongeluk en de raciale spanningen in de stad. Daarnaast is er ook de ambitieuze aanklager Larry Kramer, die er alles aan doet om Sherman te laten boeten voor zijn daden.

Het boek geeft een scherp en satirisch beeld van de hebzucht en oppervlakkigheid van de jaren 80 in New York. Wolfe neemt de lezer mee in de wereld van de high society, waar geld en status de belangrijkste drijfveren zijn. Hij beschrijft de excessen en de leegheid van deze wereld op een meeslepende en humoristische manier.

Daarnaast behandelt het boek ook thema's als ras, klasse en rechtvaardigheid. Het ongeluk van Sherman zet een kettingreactie in gang die de diepgewortelde raciale spanningen in de stad blootlegt. Wolfe laat zien hoe deze spanningen worden uitgebuit door de media en de politiek, en hoe dit leidt tot een verdergaande polarisatie in de samenleving.

'Het vreugdevuur der ijdelheden' is een meeslepende roman die de lezer confronteert met de donkere kanten van de menselijke natuur. Het is een scherpe satire op de jaren 80 en een kritische reflectie op de Amerikaanse samenleving. Met zijn levendige personages en meeslepende plot weet Tom Wolfe de lezer van begin tot eind te boeien.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.