Applebaum, Anne - Rode hongersnood / Stalins oorlog tegen Oekra

Schrijver:
Titel: Rode hongersnood / Stalins oorlog tegen Oekraine
ISBN: 9789026329845
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo|Anthos
Bijzonderheden: 2018, pp, paperback; gelezen met gebruikssporen
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In Rode hongersnood vertelt Anne Applebaum het onthullende en controversiële verhaal over de hongersnood in Oekraïne die Stalin doelbewust veroorzaakte, en die tot op de dag van vandaag sporen achterlaat.\n\nHet jaar is 1929. Stalin voert in de gehele Sovjet-Unie de collectivisatie van de landbouw in: boeren worden gedwongen hun land en bedrijf op te geven. Het leidt tot een weerzinwekkende hongersnood, de zwaarste die Europa ooit zou teisteren. Tussen 1931 en 1933 komen vijf miljoen Sovjetburgers om van de honger. Maar in plaats van te hulp te schieten, maakte de Sovjetregering van de catastrofale situatie gebruik om een eind te maken aan een slepende politieke kwestie: de Oekraïense hang naar onafhankelijkheid.\n\nAnne Applebaum toont in Rode hongersnood overtuigend aan wat al decennialang wordt vermoed: nadat Oekraïense rebellen pogingen deden de regio te destabiliseren, sloeg Stalin terug met een aanval op de boerenstand. De grenzen gingen dicht en voedsel werd stelselmatig aan het land onttrokken. Mensen aten alles wat voorhanden was: gras, boomschors, huisdieren, en in sommige gevallen zelfs elkaar.\n\nIn haar alom geprezen boek vertelt Applebaum het huiveringwekkende verhaal van de Oekraïense genocide, de Holodomor, een verhaal dat de Sovjets moedwillig uit de geschiedenis hebben geprobeerd te wissen. Nog altijd werpen de gevolgen van Stalins bruutheid een schaduw over de Oekraïens-Russische relatie, die sinds de annexatie van de Krim en het neerhalen van vlucht mh17 ook de internationale verhoudingen op een alarmerende manier bedreigt.\n\nAnne Applebaum is historicus en columnist voor The Washington Post. Haar boeken Goelag, waarvoor ze de Pulitzerprijs voor non-fictie ontving, en IJzeren Gordijn, dat werd genomineerd voor de National Book Award, gelden als standaardwerken over de Sovjet-Unie. Applebaum is verbonden aan de London School of Economics. Ze woont met haar man en kinderen in Polen.\n\n‘Met Rode hongersnood bevestigt Applebaum haar reputatie van toonaangevend historicus op het gebied van Russische oorlogsmisdaden.’ – The Times\n\n‘Anne Applebaum is een geschiedkundig wonderkind. We mogen haar dankbaar zijn voor dit belangwekkende boek.’ – The Washington Post


De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Boek is gelezen, lichte gebruikssporen, maar verder in goede staat, schoon van binnen
Verder lezen

BoekeLi uit Kapelle

particulier
Boeken kunnen verzonden worden met:
Post.nl;
DHL naar huisadres of afhaalpunt (goedkoper bij zware en/of meerdere boeken);
UPS naar huisadres of afhaalpunt (goedkoopst bij zware of meerdere boeken)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Applebaum, Anne - Rode hongersnood / Stalins oorlog tegen Oekraine

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekeLi

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekeLi
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekeLi een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekeLi vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekeLi kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.