Crombrugghe, Mme. Baronne de, - Causeries Populaires: Recueil

Schrijver:
Titel: Causeries Populaires: Recueil De Causeries Faites Aux Soirees Populaires De Saint-Josse-Ten-Noode
Taal: Frans
Uitgever: A.-N. Lebègue Et Cie., Bruxelles
Bijzonderheden: z.j. (1864?) ,1st ed., 384 pp., Half-cloth and marbled boards, gold-stamped coat of arms of Antwerp (September 1881) - Foxed, but still a good copy.
Prijs: € 92,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ze weet over haar moeder ook te vertellen dat zij ‘een paar schetsjes’ schreef, ‘waarvan er een: “De eene helft der menschen weet niet, hoe de andere leeft” in het Fransch werd vertaald en opgenomen in “Causeries populaires” van de Barones de Crombrugghe’. In de Causeries populaires, recueil de causeries faites aux soirées populaires de Saint-Josse-ten-Noode, publié sous la direction de Mme la baronne de Crombrugghe (Bruxelles-Paris 1867) treffen we inderdaad na de tiende causerie als eerste ‘lecture’ een tekst van drie en een halve bladzijden aan ondertekend Mme L. ‘La moitié des hommes ignore comment vit l'autre moitié’ met daarbij de noot ‘Récit traduit du flamand et lu aux soirées populairen de St.-Josse-ten-Noode Hiver 1865-1866’. (DBNL:Mededelingen van het Cyriel Buysse Genootschap 9(1993)
./..Ida de Crombrugghe, pionier van de Brusselse volksvoordrachten (1820 –1875) Ida leidde een rijk gevuld leven. Ze was actief in de liefdadigheids- en onderwijssector, introduceerde het werk van Fröbel in België, trad op als spreekster op internationale congressen over sociaal beleid, organiseerde als eerste voorzitster van de damesafdeling van het Belgische Rode Kruis een veldhospitaaldienst tijdens de Frans-Pruisische oorlog (1870-1871), vertaalde en schreef tal van publicaties, en nog zoveel meer. Een van haar belangrijkste verwezenlijkingen speelde zich echter af in Sint-Joost-ten-Node --- De volksvoordrachtavonden van Sint-Joost bleken een onverwacht succes. In 1864 werd een ruimere locatie gevonden en telde men gemiddeld 425 aanwezigen per avond. Vanaf 1865 werden de voordrachten uitgegeven in brochurevorm onder de titel Causeries Populaires. Recueil de causeries faites aux soirées
populaires de Saint-Josse-Ten-Noode, publié sous la direction de Mme la Baronne de Crombrugghe. De avonden hadden een vaste structuur. Net als later het Willemsfonds en andere vergelijkbare organisaties bood men een combinatie van recreatie (muziek, voordracht of toneel) en vorming. De aangeboden thema’s waren divers. Men had het over onderwijs en moraal, natuurwetenschappen, Belgische geschiedenis en haar sleutelfiguren maar ook nadrukkelijk – praktisch en met beide voeten op de grond – over hygiëne,
voeding, netheid, vaccinatie en dergelijke meer. In 1865 besloot de gemeente Sint-Joost, geïnspireerd door de Causeries, om een eigen avondschool voor vrouwen op te richten, die in 1866 de fakkel de facto over nam. (Bart Dhondt, Liberas )
Verder lezen

Lilith uit Den Bosch

zakelijk

Logo Lilith

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Crombrugghe, Mme. Baronne de, - Causeries 	Populaires: Recueil De Causeries Faites Aux Soirees  Populaires De Saint-Josse-Ten-Noode Crombrugghe, Mme. Baronne de, - Causeries 	Populaires: Recueil De Causeries Faites Aux Soirees  Populaires De Saint-Josse-Ten-Noode

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lilith

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lilith
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat Lilith
    Kamer van Koophandel nummer: 16071126
    NL001306822B22
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lilith een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lilith vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lilith kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.