Yann Martel, Yann Martel - Leven Van Pi

Schrijver:
Titel: Leven Van Pi
ISBN: 9789057138423
Uitgever: Ooievaar Midprice
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Leven van Pi' is een avontuurlijke roman geschreven door Yann Martel. Het verhaal begint in India, waar de hoofdpersoon, Piscine Molitor Patel, beter bekend als Pi, opgroeit in een dierentuin. Pi is een nieuwsgierige en spirituele jongen die gefascineerd is door dieren en religie.

Wanneer de familie Patel besluit om naar Canada te emigreren, nemen ze een aantal dieren uit de dierentuin mee op een vrachtschip. Helaas zinkt het schip tijdens een storm en Pi is de enige overlevende, samen met een Bengaalse tijger genaamd Richard Parker. Pi en de tijger belanden op een reddingsboot en moeten samen zien te overleven in het midden van de oceaan.

Het grootste deel van het boek speelt zich af op de reddingsboot, waar Pi en Richard Parker geconfronteerd worden met talloze uitdagingen. Ze moeten vechten tegen honger, dorst en de meedogenloze natuur. Pi gebruikt zijn kennis van dieren en zijn creativiteit om te overleven. Hij vangt vissen, maakt een vlot en bouwt een tijdelijke schuilplaats om zichzelf te beschermen tegen de elementen.

Naast de fysieke uitdagingen, wordt Pi ook geconfronteerd met zijn eigen geestelijke strijd. Hij worstelt met eenzaamheid, angst en de vraag naar de zin van het leven. Pi put troost uit zijn geloof in drie verschillende religies: het hindoeïsme, het christendom en de islam. Hij vindt inspiratie en kracht in zijn geloof en gebruikt het om hoop te behouden tijdens zijn beproevingen.

Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer Pi en Richard Parker na maanden op zee een mysterieus eiland tegenkomen. Het eiland lijkt een paradijs te zijn, maar Pi ontdekt al snel dat het een gevaarlijke plek is. Hij realiseert zich dat het eiland carnivoren aantrekt en dat hij en Richard Parker in gevaar zijn. Ze verlaten het eiland en varen verder op zee.

Uiteindelijk worden Pi en Richard Parker gered door een Japans vrachtschip. Pi wordt naar Mexico gebracht, waar hij zijn verhaal vertelt aan de autoriteiten. Ze geloven zijn ongelooflijke avontuur niet en vragen hem om een meer realistische versie te vertellen. Pi vertelt dan een alternatieve versie van het verhaal, waarin hij samen met andere overlevenden op de reddingsboot zat, maar de tijger ontbreekt.

'Leven van Pi' is een meeslepend en filosofisch boek dat de lezer meeneemt op een reis vol avontuur, overleving en spirituele zoektocht. Het verkent thema's als geloof, verbeelding en de kracht van het menselijk doorzettingsvermogen. Het boek is een ode aan de verbeelding en de veerkracht van de menselijke geest, en laat de lezer nadenken over de betekenis van het leven en de rol van geloof in moeilijke tijden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yann Martel, Yann Martel - Leven Van Pi