David Foster Wallace - Dit is water

Schrijver:
Titel: Dit is water
ISBN: 9789025438319
Uitgever: Atlas-Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 9,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De tekst van Dit is water werd voor het eerst uitgesproken als commencement address, een speech die gehouden wordt voor een publiek van zojuist afgestudeerden. Het is, zeker in Amerika, niet zomaar een praatje en universiteiten proberen zichzelf te onderscheiden door de keuze van een prominente of bijzondere ‘commencement speaker’. Van Elie Wiesel tot de Dalai Lama, Barack Obama tot J.F. Kennedy, Steve Jobs tot Thomas Friedman maar ook komieken als Conan O’Brien en Jon Stewart: ze hebben allemaal wel zo’n speech op hun naam staan.
Het verhaal van David Foster Wallace is een van de beroemdste geworden. Hij hield het op 21 mei 2005 aan Kenyon College, een universiteit in Ohio met een sterke literaire achtergrond al behoort het nog niet tot de meest prestigieuze universiteiten. Via internet verspreidde het verhaal zich snel, aanvankelijk haastig uitgetypt door een enthousiaste student. Pas later zou het in verschillende kranten opgenomen worden en uiteindelijk ook in boekvorm verschijnen, zij het postuum: de schrijver worstelde zijn hele leven met depressies en pleegde in 2008 zelfmoord.

David Foster Wallace is de auteur van enkele bijzondere verhalenbundels, vele dwarse essays (waarvan Superleuk – maar voortaan zonder mij, over een cruise, in het Nederlands werd vertaald) en van enkele bijzondere romans. Vooral Infinite Jest (1996) heeft een grote reputatie: het is een groots, caleidoscopisch, cultuurpessimistisch maar ook uiterst geestig boek. Dit is water is verreweg het kleinste boek dat Foster Wallace ooit schreef, en waarschijnlijk ook het meest gelezen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

David Foster Wallace - Dit is water