Th. Rijpkema, Th. Rijpkema - Thema's maatschappijleer havo lesb

Schrijver:
Titel: Thema's maatschappijleer havo lesboek
ISBN: 9789076853673
Uitgever: Uitgeverij Essener B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Voor zowel havo als vwo komen in Thema's de onderwerpen Politieke, Media en Criminaliteit aan de orde. De keuze voor het laatste onderwerp was niet moeilijk: het staat als maatschappelijk probleem vrijwel voortdurend in de belangstelling.
In deze tweede, gewijzigde druk zijn alle thema's waar nodig geactualiseerd, zoals veranderingen in het medialandschap en in de sociale zekerheid, de verkiezingsuitslagen 2002 en 2003 alsmede hun betekenis (opkomst en neergang LPF, 'nieuwe politiek', meer aandacht voor thema's als
veiligheid en integratie), enzovoort.
Samen met enkele docenten die de lesmethodes al jaren gebruiken zijn er inhoudelijke verbeteringen aangebracht. Zo sluiten de teksten nog beter aan bij de eindtermen, is er iets meer aandacht voor de bekende invalshoeken en is op een aantal plaatsen de afstemming tussen hoofdstukken en paragrafen verbeterd.
De lesboeken zijn geheel in full-colour uitgevoerd met talloze foto's en andere illustraties, waardoor een nieuwe, frisse uitstraling ontstaat.
Het nieuwe werkboek vormt ook nu weer uiteraard een actueel en samenhangend geheel met het herziene lesboek. Vragen en opdrachten zijn aangepast en vernieuwd, maar ook waar nodig verplaatst. De opdrachten trainen de vaardigheden van de Tweede Fase, maar er is gewaakt voor een overkill om een te grote druk op de leerling te voorkomen.
In samenwerking met Luyben Software is de cd-rom in het nieuwe werkboek sterk uitgebreid. Naast het bekende programma Internetsimulatie Maatschappijleer bevat de cd-rom een groot aantal interactieve oefeningen, die binnen elk thema zijn gerangschikt per hoofdstuk. Ook is voor ieder thema een oefentoets opgenomen en zijn enkele speciaal ontwikkelde digitale lessen toegevoegd. Met deze uitbreiding wordt het nu nog aantrekkelijker om uw leerlingen regelmatig lesstof te laten verwerken met de computer.
Van de cd-rom wordt ook een speciale netwerkversie gemaakt. Een docent kan deze gratis aanvragen voor het gebruik op school.
Inhoud
De inhoud van het boek is gebaseerd op de eindtermen van de verschillende domeinen. Op basis van de eindtermen zijn de volgende thema's opgenomen:
» Politieke besluitvorming
» Massamedia
» Werk
» Criminaliteit
Heldere structuur
Deze methode vormt de leidraad voor de lessen maatschappijleer. Elk thema begint met startvragen. Deze startvragen geven een beeld van wat de leerlingen al over het onderwerp weten en geven bovendien de docent de gelegenheid om alvast een aantal belangrijke zaken te introduceren.
Elk thema wordt afgesloten met een begrippenlijst. Deze is bedoeld voor gebruik bij de voorbereiding op een toets.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Th. Rijpkema, Th. Rijpkema - Thema's maatschappijleer havo lesboek