A. van Bergeijk - Whitbread 97-98: de Nederlandse uitdagin

Schrijver:
Titel: Whitbread 97-98: de Nederlandse uitdagin
ISBN: 9789064103377
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 16,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
São Sebastião, 25 maart 1998

'Het is midden in de nacht en we hebben nog tien mijl te gaan. De wind wordt lichter en lichter terwijl Chessie Racing in derde positie niet ver meer weg kan zijn. Na de kou en de stormen van de zuidelijke oceanen en de onwaarschijnlijke windstiltes bij Kaap Hoorn, is dit het zwaarste stuk van de vijfde etappe. Onzekerheid en spanning gaan hand in hand als uiteindelijk de hoge bergachtige kust van Brazilië in zicht komt. Het eerste rood-groene licht verschijnt en binnen vijf minuten zijn we verstrikt in een muur van joelende en krijsende mensen op allerlei verschillende bootjes. De grote politieboot probeert wanhopig iedereen op afstand te houden, maar is eigenlijk niet eens in staat om zelf te manoeuvreren. Als vervolgens vier dames in bikini op het verlichte achterdek van een motorboot voor ons de samba beginnen te dansen, weten we het zeker: die tweede plaats is voor ons.
Vuurwerk, een waanzinnige menigte in bikini, op zoek naar handtekeningen voor op hun strakke buiken, en de harde trommels die zo kenmerkend zijn voor het Braziliaanse carnaval. Mocht je denken dat de Brazilianen alleen maar gek zijn van voetbal en formule 1, dan heb je het mis. De zeilers van de Whitbread zijn hun nieuwe helden en dat zijn wij dus.'

Nederland doet weer mee. Zo begint dit ooggetuigeverslag van de uitputtende en avontuurlijke race van de 'BrunelSunergy' in de Whitbread Round the World Race. De voorbereiding, de aanvaring met een walvis en de roerreparatie en de schipperswisseling die Roy Heiner de leiding gaf van het Dutch Whitbread Team. Met alle etappes, waaronder de glorieuze overwinning bij Baltimore, de beroemde e-mails en enige technische bijlagen over ontwerp en meteo. Voor het eerst na acht jaar weer een Nederlandse deelnemer aan de Whitbread Race. Een boek voor watersporters en voor iedere Nederlander die geïnteresseerd is in topsport. Een blijvend document, in de aanloop naar de Volvo Ocean Race 2001/2002!
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. van Bergeijk - Whitbread 97-98: de Nederlandse uitdagin