Frank G. Bosman - Hemel en hel

Schrijver:
Titel: Hemel en hel
ISBN: 9789089720450
Uitgever: Abdij Van Berne, Uitgeverij
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Hemel en hel (F. Bosman (red.)
Beelden van het hiernamaals in het westers christendom

Nadenken over sterven, hiernamaals, hemel en hel? Wie durft? Wat gebeurt er als we sterven? Waar blijft de mens als hij of zij de grens van de dood overschrijdt? Is er een hemel, bestaat de hel? In de Bijbel, het boek dat onze cultuur zo diepgaand heeft gevormd, wordt over het leven na de dood gesproken in beelden. Jezus heeft het over een naderende 'oogsttijd', over de dood die komt als een dief in de nacht en het 'scheiden van schapen en bokken'. Beelden zijn het, geen trefzekere omschrijvingen.

Juist omdat we niets weten over hemel en hel wordt onze fantasie geprikkeld. In taal, beeld en muziek hebben theologen, schrijvers, schilders, filmmakers en componisten hun visie op het hiernamaals uitgewerkt. In dit boek worden hemel en hel vanuit deze verschillende gezichtspunten belicht door een keur van interessante theologen. Dante, Augustinus, Het Laatste Oordeel van Michelangelo, de roman De kelner en de levenden van Vestdijk, het Dies Irae, maar ook de film No news from God komen aan de orde. Modern en klassiek beeldmateriaal illustreren de tekst en dagen uit tot kijken.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frank G. Bosman - Hemel en hel