Stein. Edith (Nederlandse vertaling van P.fr. Romaeus Leuven O.C.D.)

Schrijver:
Titel: MIJN JEUGD. UIT HET LEVEN VAN EEN JOODSE FAMILIE. Teksten III. Reeks: 'Archivum Carm. Edith Stein'. Teksten van EDITH STEIN en Studiën o.l.v. Dr. Lucy Gelber en P.Fr. Romaeus Leuven O.C.D.
ISBN: n.v.t.
Taal: Nederlands
Uitgever: Desclée de Brouwer Brugge - Utrecht z.j. (= 1967)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Ingenaaid. Tekst met foto's (zw/w) uit het familie-album. Pg's. 434. Conditie: zeer goed, best (= boekblok); omslag ietwat bruinig en licht beschadigd.
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit de inhoud van dit betekenis-volle boek.
'WOORD TER INLEIDING
Wie zich aan zijn eigen levensbeschrijving waagt, moet tot grote innerlijke rijpheid gekomen zijn. In schijnbaar onbeduidende herinneringen ligt vaak ontzaglijk veel zoekend en strijdend leven verborgen. Geest en gemoed
moeten eerst tot het licht omhooggestoken zijn, voordat de hand de pen mag nemen om uit te leggen, wat het leven waardevol maakte voor de eigen persoon en anderen. (...).
Terugziende op haar eigen leven drukt Edith Stein deze gedachte uit:
"Wat niet in mijn plannen lag, heeft in Gods plan gelegen". Maar zij moest de top bereikt hebben, om het zó te kunnen zien. Wij buigen het hoofd voor het licht, dat er straalt uit deze woorden, vooral nu wij haar dood en levensoffer kennen.
Zoals de zon van de nieuwe dag zich in het eerste morgenuur door het steeds sterker wordend licht aanmeldt en langzaam de hemel kleurt met morgenrood om dan zelf te verschijnen en haar stralen over de aarde te zenden, zó zien wij in deze autobiografie het eerste morgenlichten van de gestalte vanEdith Stein, die eens als een zoon haar licht zal doen stralen over de aarde.
De oplettende lezer moge in dit beeld de diepere betekenis van dit eerste deel van haar levensbeschrijving zien: het morgenrood der waarheid wordt zichtbaar in de oprecht zoekende geest van Edith Stein en in de zichzelf gevende liefde van haar hart.
Het tweede deel van die levensbeschrijving, welke het Archivum Carmelitanum als volgende band der verza-
melde werken hoopt te brengen, zal laten zien, hoe geloof en wetenschap haar beeld volledig voltooien. (...).
Wij geven in het eerste deel van deze biografie letterlijk de beschrijving van de kinder- en jeugdjaren, zoals Edith Stein het zelf vertelt. Zij heeft het zó geschreven met het kennelijk doel de tragiek en het geluk van het joodse familieleven in zijn volledige diepte en schoonheid weer te geven. (...).
Als uitdrukking van geestelijke verbondenheid zij dit postume werk van Edith Stein opgedragen aan haar zuster
en metgezellin op de levensweg, Mevr. Dr. Erna Biberstein- Stein.

P. fr. Romaeus a S. Ter. O.C.D.'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stein. Edith (Nederlandse vertaling van P.fr. Romaeus Leuven O.C.D.) - MIJN JEUGD. UIT HET LEVEN VAN EEN JOODSE FAMILIE. Teksten III. Reeks: 'Archivum Carm. Edith Stein'. Teksten van EDITH STEIN en Studiën o.l.v. Dr. Lucy Gelber en P.Fr. Romaeus Leuven O.C.D. Stein. Edith (Nederlandse vertaling van P.fr. Romaeus Leuven O.C.D.) - MIJN JEUGD. UIT HET LEVEN VAN EEN JOODSE FAMILIE. Teksten III. Reeks: 'Archivum Carm. Edith Stein'. Teksten van EDITH STEIN en Studiën o.l.v. Dr. Lucy Gelber en P.Fr. Romaeus Leuven O.C.D. Stein. Edith (Nederlandse vertaling van P.fr. Romaeus Leuven O.C.D.) - MIJN JEUGD. UIT HET LEVEN VAN EEN JOODSE FAMILIE. Teksten III. Reeks: 'Archivum Carm. Edith Stein'. Teksten van EDITH STEIN en Studiën o.l.v. Dr. Lucy Gelber en P.Fr. Romaeus Leuven O.C.D. Stein. Edith (Nederlandse vertaling van P.fr. Romaeus Leuven O.C.D.) - MIJN JEUGD. UIT HET LEVEN VAN EEN JOODSE FAMILIE. Teksten III. Reeks: 'Archivum Carm. Edith Stein'. Teksten van EDITH STEIN en Studiën o.l.v. Dr. Lucy Gelber en P.Fr. Romaeus Leuven O.C.D.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.