Shorto, Russell - Amsterdam

Schrijver:
Titel: Amsterdam
ISBN: 9780804172813
Uitgever: Random House US
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 10,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Amsterdam' is geschreven door Russell Shorto en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de stad Amsterdam. Shorto neemt de lezers mee op een boeiende reis door de eeuwen heen, waarbij hij de opkomst, bloei en invloed van Amsterdam op de wereldgeschiedenis onderzoekt.

Het boek begint met de vroege geschiedenis van Amsterdam, waarbij Shorto de oorsprong van de stad en de factoren die hebben bijgedragen aan haar ontwikkeling verkent. Hij beschrijft hoe Amsterdam in de 17e eeuw uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum en een wereldmacht werd. De Gouden Eeuw van Amsterdam wordt uitgebreid behandeld, waarbij de lezers een diepgaand inzicht krijgen in de politieke, economische en culturele aspecten van die tijd.

Shorto richt zich ook op de rol van Amsterdam in de Verlichting en de invloed van de stad op de ontwikkeling van het moderne denken. Hij onderzoekt de tolerantie en vrijheid die in Amsterdam heersten, en hoe deze waarden hebben bijgedragen aan de vooruitgang en innovatie in de stad.

Daarnaast belicht Shorto ook de donkere kant van de geschiedenis van Amsterdam, zoals de betrokkenheid van de stad bij de slavenhandel en de koloniale expansie. Hij schuwt niet om de complexiteit van de geschiedenis van Amsterdam te tonen en de lezers te confronteren met de minder glorieuze aspecten van de stad.

Het boek bevat ook levendige portretten van enkele van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis van Amsterdam, zoals Rembrandt van Rijn, Spinoza en Anne Frank. Shorto brengt deze personages tot leven en plaatst ze in de context van hun tijd, waardoor de lezers een dieper begrip krijgen van hun bijdragen aan de stad en de wereld.

Wat 'Amsterdam' onderscheidt, is de meeslepende schrijfstijl van Shorto. Hij combineert grondig onderzoek met boeiende verhalen en anekdotes, waardoor het boek toegankelijk en meeslepend is voor zowel geschiedenisliefhebbers als lezers die minder bekend zijn met het onderwerp. Shorto slaagt erin om de complexiteit en rijkdom van de geschiedenis van Amsterdam op een meeslepende en boeiende manier over te brengen.

Kortom, 'Amsterdam' is een meeslepend boek dat de geschiedenis van de stad Amsterdam op een levendige en toegankelijke manier verkent. Het biedt een diepgaand inzicht in de opkomst, bloei en invloed van Amsterdam, en laat zien hoe de stad heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de moderne wereld. Het is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur en de betekenis van steden in de loop der tijd.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Shorto, Russell - Amsterdam