J. Zwemer - Zeeland 1950-1965

Schrijver:
Titel: Zeeland 1950-1965
ISBN: 9789074576567
Uitgever: Den Boer/De Ruiter
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Pendelaars - zo werden ze in de jaren vijftig en zestig genoemd. Werkforenzen in de bus, op weg naar de fabriek. Met honderden waren ze en aan de meesten kon je zien dat ze buitenmensen waren. Nog niet zo lang geleden werkten ze in de landbouw, maar daar werd gemechaniseerd. 'De fabriek', dat was het toverwoord van de jaren vijftig. 'Industrialisatie' zeiden de beleidsmakers, ook in Zeeland.
Het waren de jaren waarin de Zeeuwen hun fiets voor een brommer verwisselden en later hun brommer voor een auto. Hun vergrote mobiliteit veranderde niet alleen de werkkring van velen, maar ook de mogelijkheden voor onderwijs en ontspanning. Fietsen of bussen naar school. Later op de brommer naar live muziek: Dragonfly, the Flying Arrows of zelfs Bill Haley.
ZEELAND 1950-1965 is de Zeeuwse tegenhanger van '1950. Welvaart in zwart-wit', het standaardwerk van Kees Schuyt en Ed Taverne over de jaren vijftig en zestig in Nederland. In dit Zeeuwse boek wordt minder ingegaan op de hogere cultuur, veel méér op de sociale en politieke gevolgen van de omschakeling van landbouw naar industrie en toerisme. Wat was de verhouding tussen overheidssturing en spontaan optredende ontwikkelingen?
Tot 1965 werden de veranderingen nog vooral in gang gezet door het uittreden van duizenden Zeeuwen uit de landbouw. Verder wierp het Deltaplan zijn schaduwen vooruit en speelde de planogolie een rol, evenals een handvol voortvarende bestuurders. Ook bestonden er allerlei overgangsvormen tussen puur agrarische arbeid en de moderne industrie. Zeeuws-Vlaanderen had zijn vlasfabrieken en het kooibazenstelsel.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Zwemer - Zeeland 1950-1965