Kathrine Kressmann Taylor - Adres onbekend

Schrijver:
Titel: Adres onbekend
ISBN: 9789026338601
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Adres onbekend is een epistolaire roman geschreven door Kathrine Kressmann Taylor. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1938 en is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker in de literatuur.

Het verhaal speelt zich af in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog en volgt de correspondentie tussen twee vrienden, Martin Schulse en Max Eisenstein. Martin is een Duitse Amerikaan die in San Francisco woont en Max is een Joodse kunsthandelaar die terugkeert naar Duitsland. Ze besluiten om brieven naar elkaar te schrijven om contact te houden en hun vriendschap te onderhouden.

Naarmate de brieven vorderen, begint Martin steeds meer sympathie te tonen voor de opkomende nazi-ideologie. Hij wordt langzaam beïnvloed door de propaganda en begint zijn Joodse vriend Max anders te bekijken. Max, aan de andere kant, wordt geconfronteerd met de toenemende onderdrukking en discriminatie van Joden in Duitsland. Hij smeekt Martin om hem te helpen ontsnappen, maar Martin weigert en rechtvaardigt zijn keuze met de overtuiging dat hij deel uitmaakt van een superieur ras.

De brieven worden steeds intenser en emotioneler naarmate de vriendschap tussen Martin en Max begint af te brokkelen. De lezer wordt getuige van de geleidelijke transformatie van Martin, van een vriendelijke en tolerante man tot een overtuigde nazi-sympathisant. Max daarentegen wordt steeds wanhopiger en vreest voor zijn leven.

Het boek is opmerkelijk vanwege de manier waarop het de opkomst van het nazisme en de gevolgen daarvan voor de vriendschap tussen Martin en Max onderzoekt. Het laat zien hoe zelfs de sterkste vriendschappen kunnen worden aangetast door ideologieën en politieke omstandigheden. Het toont ook de kracht van propaganda en de verwoestende gevolgen van haat en intolerantie.

Adres onbekend is een kort maar krachtig boek dat de lezer confronteert met de duistere kant van menselijke relaties en de verwoestende impact van ideologieën op individuen. Het is een aangrijpend verhaal dat de lezer aan het denken zet over de kracht van vriendschap, moraliteit en de verantwoordelijkheid die we hebben om op te staan tegen onrechtvaardigheid.

Het boek is geschreven in de vorm van brieven, wat zorgt voor een intieme en persoonlijke leeservaring. De schrijfstijl is eenvoudig maar effectief, waardoor de emoties en gedachten van de personages op een indringende manier worden overgebracht.

Adres onbekend is een tijdloos meesterwerk dat relevant blijft in de hedendaagse samenleving. Het herinnert ons eraan dat we altijd waakzaam moeten zijn voor de opkomst van intolerantie en haat, en dat vriendschap en menselijkheid altijd boven politieke ideologieën moeten staan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kathrine Kressmann Taylor - Adres onbekend